Helyi közélet

2016.07.19. 14:46

Abszolút győztes Miskolc Big Band

Miskolc - A miskolci zenekar nyerte a cseh nemzetközi versenyt.

Miskolc - A miskolci zenekar nyerte a cseh nemzetközi versenyt.

Óriási sikert aratott a Miskolc Big Band a XVII. Cseh Nemzetközi Zenei Fesztiválon. A Česka Kamenice-ben a júniusban megrendezett fesztiválon, a huszonöt éven felüli big bandek versenyében mérettette meg magát a miskolci együttes. A kategóriában 14 big band versenyzett, akik Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Németországból és Magyarországról érkeztek a megmérettetésre. Hazánk képviseletében, a big bandek versenyében a Miskolc Big Band lépett színpadra. Az együttes az új zenei irányzatával felkeltette a zsűri és a hallgatóság figyelmét, és hatalmas sikert aratott.

Kitüntetéses aranydiploma

A Cseh Rádió által rögzített versenyen a zsűri kitüntetéses aranydiplomával díjazta az együttest és a verseny abszolút győztesének hirdette ki. Sándor Ferenc, a Miskolc Big Band vezetője a nemzetközi fesztivál és verseny „Legjobb hangszereléséért” járó díját is átvehette Česka Kamenice-ben. A cseh közönségnek különösen kedves volt, hogy erre az alkalomra készülve Sándor Ferenc az új irányvonalak mentén dolgozta át együttesére a híres cseh zeneszerző, Antonin Dvořak: Új Világ Szimfóniájának legismertebb dallamait, melyet – a szervezők kérésére – a Miskolc Big Band a fesztivál zárókoncertjén is előadott.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában