Helyi közélet

2016.07.08. 17:51

Abból akartak kettőt, amiből néha egy is sok

Füzér - A meglévő mellett egy új tájházat avattak fel Füzéren.

Füzér - A meglévő mellett egy új tájházat avattak fel Füzéren.

Egy tájház mellett egy másikkal is büszkélkedhet immár Füzér.

100 éves kirándulásra várjuk most már a látogatókat." Horváth Jenő

100 éves kirándulás

Arról lehet vitatkozni, a vár felé menet vagy éppen onnan lefelé jövet érdemes meglátogatni a két füzéri tájházat, de az biztos, érdemes mind a kettőt felkeresni.

– 100 éves kirándulásra várjuk most már a látogatókat – mondja Horváth Jenő, Füzér polgármestere. – A régebben működő házban a 19. század végének és a 20. század elejének Füzérét mutatjuk be, a most megnyílt épületben és a csűrben az 1960–70-es évekbe kalauzoljuk el a turistákat.

A koncepció alapján három generáció együttélését mutatja be a ház három helyisége. Az első szobában fiatal házaspár lakik a gyerekekkel. A középső helyiségben található a konyha, a hátsó szobában pedig a nagymama él, aki mindenkinek szívesen mesél, akár az unokáiról, akár a látogatókról legyen szó.

A tájház megalkotói arra törekedtek, a turisták valódi füzéri történeteket halljanak, hiszen csak így lehet igazán megtudni, miként éltek az előző században a hegyközi település lakói, mik foglalkoztatták őket, miként élték meg azt a „csodát”, amikor az 1960-as években a faluba is bevezették a villanyt.

Horváth Jenő elmondta, büszke arra, hogy a turistáknak egyre több mindent meg tudnak mutatni a településből, ezzel is növelve Füzér vonzerejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában