Helyi közélet

2016.06.12. 14:24

Virág kvalifikálta magát a Nemzeti Vágtán

Hernádnémeti - Első lett a Nemzeti Vágta dögei előfutamának kishuszár futamán a hernádnémeti kislány.

Hernádnémeti - Első lett a Nemzeti Vágta dögei előfutamának kishuszár futamán a hernádnémeti kislány.

Éles Virág nyerte a hétvégén Hernádnémeti színeiben a Nyírségi Vágta Kishuszár Futamát, – ami a Nemzeti Vágta dögei előfutama –, így bekerült a szeptemberben megrendezendő Nemzeti Vágtára. A dögei volt az ötödik előfutam idén, és az első, amelyen Virág elindult. Mint Szoboczkiné Óvári Mónikától, a kislány edzőjétől megtudtuk, az volt a cél, hogy Virág már itt kvalifikálhassa magát, így lelki teher nélkül, felszabadultan indulhat majd el a hazai, hernádnémeti előfutamon július 30-án. Ha Virág megnyerné a hazai versenyt is, abban az esetben a szabályok értelmében az ottani második juthat be a Nemzeti Vágta futamaira.

Nagyon fontos a 12 éves lány önbizalma számára is, hogy győzni tudott, hiszen egyik nagy riválisát, Mórocz Mercédeszt is sikerült legyőznie, aki az orosházi póni galopp versenyen még győzni tudott.

Virág kapott még egy különdíjat is, a legeredményesebb női versenyzőnek járó kupát.

A mostani előfutam sikere tehát jelzi, hogy jól halad Virág felkészülése a Nemzeti Vágtára. A léc magasan van, hiszen mint korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, Éles Virág 2014-ben, első versenyén ötödik, majd tavaly harmadik lett a döntőben hű pónijával, Robikával.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában