Helyi közélet

2016.06.11. 13:37

Vastaps diákoknak, tanárnak Miskolcon

Miskolc - Sikert aratott a Herman színjátszóköre: lesz még folytatás.

Miskolc - Sikert aratott a Herman színjátszóköre: lesz még folytatás.

Molnár Ferenc: Az ibolya című egyfelvonásos vígjátékot adta elő pénteken a Herman Ottó Gimnázium színjátszóköre az iskola tanulóinak. Az előadásban 10. és 11. évfolyamos diákok szerepelnek, a főszerepet pedig a magyartanár és egyben az előadás rendezője, Kiss Zoltán alakította.

– Hétfőre lettünk kész, azóta mindennap előadtuk valahol, többek között szerdán a megyei kórházban a Magyar Rákellenes Liga éves összejövetelének rendezvényén betegek, orvosok, nővérek előtt – mondta Kiss Zoltán. Megtudtuk még tőle, hogy a tanév végével nem „felejtődik el” az előadás, mert szeptembertől több középiskolában is szerepelnek majd.

Az előadásnak a Hermanban hatalmas sikere volt tegnap, a diákok állva tapsoltak a végén a szereplőknek.

Hogy miért a nagy siker? Kiss Zoltán szerint maga a darab is főnyeremény: gyönyörű a nyelvezete, jó a karakterábrázolása, könnyed, humoros, jutalomjátékként tekintenek rá az „igazi” színészek is.

A tanár bevallja, kicsit tartott tőle, hogy milyen lesz a diákokkal együtt játszania, hogyan lehet betartani bizonyos határokat, de a próbák során minden fél jól vette az akadályokat.

- ÉM-HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában