Helyi közélet

2016.06.29. 16:40

Szikszói együttműködés Mongóliával

Szikszó - Szikszóra látogatott Mongólia magyarországi nagykövete, dr. Batbayar Zeneemyadar.

Szikszó - Szikszóra látogatott Mongólia magyarországi nagykövete, dr. Batbayar Zeneemyadar.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról számolt be: mindig nagy öröm a nemzetközi befektetők érdeklődése a város iránt. Szikszó gazdasági növekedése számos országból hozott már érdeklődőket a településre, de Mongólia kapcsolatfelvétele Szikszóval rendkívüli. A nagyköveti látogatáson nemcsak az ipari parkot és területet mutatták be, hanem egy nem mindennapi kezdeményezésről, a Tokaj-Szikszó Ipari Park megvalósulásról is tájékoztattak.

Beszél magyarul

A polgármester bízik benne, hogy Szikszó lesz az a kapu, amelyen keresztül mongol befektetők érkeznek az országba. Dr. Batbayar Zeneem­yadar magyarul beszélt a sajtónak a tapasztalatairól. Kiderült ugyanis, a nagykövet jogi doktor, és az egyetemet Budapesten végezte el, így számára nagy megtiszteltetés, hogy a szülőföldjét hazánkban képviselheti. Az első benyomása alapján úgy látja: számos kapcsolódási pont lehet a jövőben a város és hazája, a mongol és magyar üzletemberek között.

A látogatáson az is eldőlt, Szikszó egy gazdasági és kulturális együttműködési szerződés kidolgozásába kezd, amit várhatóan néhány hónap múlva alá is írnak majd.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában