Helyi közélet

2016.06.08. 22:50

Pünkösdi virtuskodás Cigándon

Cigánd - Ezzel a címmel rendeztek a Bodrogközi Múzeumportán kiváló hangulatú programot.

Cigánd - Ezzel a címmel rendeztek a Bodrogközi Múzeumportán kiváló hangulatú programot.

Lovat és lovasát is próbára tették a pünkösdi virtuskodás feladatai Pünkösd hétfőn Cigándon. A Múzeumportára érkezőket különböző népi játékokkal és ügyességi feladatokkal várták, melyekre a helyszínen lehetett jelentkezni.

Hagyományok

A pünkösdi program alkalmával a már-már elfeledett hagyományokat, a Bodrogköz kapcsolódó népszokásait elevenítették fel, többek között íjászat, sodrófa hajítás, lovas ügyességi feladatok formájában. A legügyesebbek oklevéllel és értékes ajándékkal gazdagodtak.

Nyereményük az Etele Hagyományőrző, Lovas és Szabadidősport Egyesület felajánlásával fejenként 5000 forint értékben étel-ital utalvány volt.

Vándorkupa

A Pünkösdi vándorkupát a Bodrogközi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ dolgozói vihették haza. A kupa mellett nyereményük egy 10 000 forint értékű utalvány volt.

Mindemellett népi játékokat is kipróbálhattak a vendégek, megtekinthették a kiállítást, s akinek kedve volt és előzetesen jelezte, bográcsban főzhetett a délután folyamán. A szervezők ezúton is külön megköszönik a szomszédos településről, Tiszacsermelyről érkezett Kecsmár István polgármesternek és kis csapatának az általuk készített finom ételt.

A Múzeumporta dolgozói birkapörkölttel és kemencében sült kőttessel kedveskedtek a vendégeknek.

Köszönet

A szervezők köszönik minden támogatónak és dolgozónak, hogy felajánlásával és munkájával hozzájárult ahhoz, hogy ez a program sikeresen létrejöhessen.

Az ilyen és ehhez hasonló tartalmas programok is hozzájárulnak ahhoz, hogy a Bodrogközben élők közelebb kerüljenek egymáshoz és igazi közösséget alkossanak.

ÉM



Pünkösdi legek

A legfurfangosabb asszony: Tolnai Ágnes

A legvitézebb ifjú: Kristóf Gellért

A legvitézebb leány: Szepesy Judit

A legbetyárabb legény: Nagy Roland


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában