2016.06.24. 22:47
Pálinka és serpenyő kerül a főszerepbe a gönci ünnepen
Boldogkőváralja, Gönc - A vár mellett a Bestillo Pálinkafőzdéről is nevezetes, ahol hazai alapanyagból készülnek a legfinomabb pálinkák.
Boldogkőváralja, Gönc - A vár mellett a Bestillo Pálinkafőzdéről is nevezetes, ahol hazai alapanyagból készülnek a legfinomabb pálinkák.
Július 2-án és 3-án, az V. Gönci Barack Vigasságon ünnepelhetjük a sárgabarack királyát, a gönci barackot és mindent, ami abból készül, a pálinkától chutney-n át a lekvárig és szörpig. Boldogkőváralját a Hernád völgyének peremén találjuk, mely fölött, a hegytető formáját követve terül el a vár.
Sistergő grillek
A festői település a vár mellett a Bestillo Pálinkafőzdéről is nevezetes, ahol hazai alapanyagból készülnek a legfinomabb pálinkák. Az első igazi nyári hétvégén sistergő grillek, izzó serpenyők, sürgő-forgó szakácsok, eredetvédett pálinka, vidám arcok és remek hangulat vár mindenkit, aki Boldogkőváraljára látogat.
A Vigasságon a legjobb vendéglátóhelyek is kitelepülnek, hogy megismertessenek mindenkit saját, tájjellegű, még inkább barackos ételeikkel. A rendezvény gasztronómiai felhozatala ismét különleges lesz, a barackközpontú helyi finomságok mellett egy időben, egy helyen találkozhatunk a környék neves éttermeivel is. Egymás után kóstolhatjuk az Anyukám Mondta legendás ételeit, a Sárga Borház sültjeit, az Aranygombos messze földön híres kínálatát, a környékbeli séfek kreatív ételeit és a helyiek finom, barackos gombócát.
Hagyományos ízek
Itt lesz a miskolci Dűlő Étterem hagyományos, kézműves, gasztronómiai műhelye, a Keszegsütő és a Mádi Sajtműhely is. A gönci barackkal találkozunk lekvár-, fagylalt- és pálinkaformában is. Bizonyosságot szerezhetünk, hogy minden magyar étel mellé illik egy pohár pálinka, legyen az akár könnyed leves, zsíros főétel vagy éppen egy finom desszert. Egészségünkre!
ÉM