Helyi közélet

2016.06.11. 12:49

Nevet adnak dűlőútjaiknak Bodrogkisfaludon

Bodrogkisfalud - A kereszteződéseknél a tájhoz illő jelzőtáblákat helyeznek majd el.

Bodrogkisfalud - A kereszteződéseknél a tájhoz illő jelzőtáblákat helyeznek majd el.

Újszerű ötlettel állt elő a 2014-ben alakult, bodrogkisfaludi székhelyű Bodrog-menti Borászok Egyesülete, amelynek tizenkét tagja van.

Felajánlásokat kaptak

– Valamennyien Tokaj-Hegyalján születtünk, itt tevékenykedünk, szőlészek-borászok vagyunk – mondta Illés János, az egyesület elnöke. – Az a célunk, hogy a Világörökség részét képező vidéken a településeken átívelő kezdeményezéseket karoljunk fel. Ennek jegyében Tokaj-Hegyalján elsőként Bodrogkisfaludon adunk majd nevet a dűlőknek. A helyi képviselő-­testület, élén Ádám László polgármesterrel, támogatja ötletünket, így megkezdtük a jogi és a technikai előkészítést. A projekt megvalósításához már jelentős anyagi és technikai felajánlások is érkeztek hozzánk.

Az elnök megjegyezte, hogy a névadással párhuzamosan feltérképezik útjaikat, majd azok kezdeténél és a kereszteződéseknél a tájhoz illő táblákat helyeznek ki. Ezeken bemutatják dűlőik történetét, továbbá ismertetik leggyakoribb szőlőfajtáikat, és névadóik életrajzát is megörökítik.

– Mivel a dűlőutak nem állnak meg településünk határain, egyesületünk arra számít, hogy egyedülálló tervünkhöz a környező falvak is csatlakozni fognak majd – közölte Illés János.

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában