Helyi közélet

2016.06.16. 14:33

Nekrológ - A mi nyomdászunk – írta az egykori kolléga

Miskolc - Egykori kollégája, M. Vadas Zsuzsa így emlékezik Popovics Paliról:

Miskolc - Egykori kollégája, M. Vadas Zsuzsa így emlékezik Popovics Paliról:

Volt egy nyomdászunk. A miénk, a folytonosan a leadási idővel megküzdő újságíróké volt. Nemegyszer ő mentett meg minket, a cikkeinket, hisz az újság – a Déli Hírlap – már ki volt szedve, be volt tördelve, készen állt a nyomtatásra, amikor mi levittük a nyomdába a szerkesztőkkel láttamozott cikket.

– Könyörögd ki magadnak, hogy betegyék! – mondták szerkesztőink. S mi tudtuk, hogy a nyomdászok vállalják majd a többletmunkát. Mert szerettük egymást nyomdászok és újságírók.

Mindenről volt véleményük, s a cikk kapcsán együtt értékelhettük az eseményeket. Pali néha behozta picinyke kutyáját, amely a címsorok, a betűk tetejéről figyelte, hogyan alakítjuk át a már kiszedett oldalt. A mi nyomdászunk azon dolgozott, hogy újságunkban ott legyen az olvasóknak, ami a legfrissebb, minden, ami történt.

MVZS


Miskolc – Popovics Pál született újságcsináló, nyomdai főmettőr, kézi szedő, tördelő, a szerkesztők kedvence, a Borsodi Nyomda leghűségesebb dolgozója nincs többé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában