Helyi közélet

2016.06.04. 11:57

Lehetőség a miskolci iskola művészeti tanulóinak

Miskolc - Raffai Kinga festőművész képeivel nyitott pénteken a Fazola Galéria.

Miskolc - Raffai Kinga festőművész képeivel nyitott pénteken a Fazola Galéria.

Hagyományteremtő céllal nyílt meg pénteken a Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Szakképző Iskolájának Fazola Galériája. Elsőként Raffai Kinga Kondor Béla-díjas festőművésznek, az iskola művésztanárának alkotásaiból nyílt kiállítás. A cél azonban, hogy a galériában a régió képző- és iparművészei, valamint művészeti tanulói is lehetőséget kapjanak a későbbiekben a bemutatkozásra. A pénteki kiállítást Máger Ágnes festőművész és Kovács János, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója nyitotta meg.

– A pénteki rendezvény apropóját a pedagógusnap közelsége is ihlette, ezt a napot azzal szerettük volna ünnepélyesebbé tenni, hogy a művészeti tagozat végzős diákjainak alkotásaiból kiállítást szervezünk, amely a tervek szerint meg is valósul. Mivel Raffai Kinga tanárnő hosszú évekig volt iskolánk művészeti tagozatának vezetője, szerettük volna ha ő is osztozhat a tagozat sikerében – mondta lapunknak Mokrai Attila, az iskola vezetője.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában