Helyi közélet

2016.06.05. 09:02

"Lehet sportolni és tanulni egyszerre!"

Miskolc, Szikszó - Kiss Tibor dzsúdóedző korábban a Miskolci Sportiskolában is edzős­ködött.

Miskolc, Szikszó - Kiss Tibor dzsúdóedző korábban a Miskolci Sportiskolában is edzős­ködött.

Jelenleg a Miskolc-Avas Judo Sport Egyesület elnöke és vezetőedzője lett. Tibor a Miskolci VSC-vel és a sportiskolával is szorosan összedolgozik, hiszen amikor a gyerekek elérnek egy bizonyos korosztályt, továbbmennek az MVSC-hez.

Nemcsak judóval foglalkozom, hanem közösséget is építek. -Kiss Tibor

– Kis egyesület vagyunk, nekem az utaztatás, a versenyeztetés nagyon sokban van – magyarázta az edző, aki összesen 70 gyerekkel dolgozik egészen 12 esztendős korig. Számos magyar bajnokkal és magyar bajnoki dobogóssal büszkélkedhet. Lánya, Barbara korábban például világbajnoki pontszerző volt korosztályában.

Varsóban is megmutatták

– Tavaly márciusban indultunk a judóval Szikszón, a polgármesteri hivatalból kértek fel – mesélte lapunknak. – Amikor elkezdtem a toborzást, nem tudtam, mire számíthatok. Azóta összeállt egy kitűnő csapat, ugyanis magyar bajnoki bronzérmes dobogósa is van a szikszóiaknak, ráadásul Diák B korosztályban, ahol 3–4 éve judózó gyerekeket győztek le.

– Herczeg Martin és Herczeg Milán két őserő, 12 évesek és ikrek – tudtuk meg. – Ez a két gyerek a helyi iskola rémei voltak alsó tagozatban, aztán hozzám kerülve nem hírhedtek, hanem híresek lettek. Jó tanulókká váltak, magatartásuk javult, és a szülők is beálltak a sorba. A gyerekek lelkiismeretesen járnak edzésre, meglátjuk, mi sül ki belőle. Nemrégiben Varsóban voltunk, onnan is érmeket hoztak haza a gyerekek.

Martin 50 kilogrammban bronzot, míg Milán 55 kilo­grammban ugyancsak bronz­érmet szerzett a magyar bajnokságban. Ugyanők a már említett lengyel fővárosból a dobogó alsó fokát érték el a Szikszói Judo SE színeiben egy olyan versenyen, ahol 13 országból 462 judoka tette tiszteletét. De a 10 éves Rontó Róbert és Lizák Zsófia vagy a 8 éves Szita Illés ugyancsak szép eredményeket, dobogós helyeket tudhat magáénak. Nem árt tudni, hogy 20-nál kevesebb versenyző egyik súlycsoportban sem indult.

Kiss Tibor hangsúlyozta, hogy Füzesséri József, Szikszó polgármestere és dr. Dámoczi József, a Szikszó Centrum Kft. igazgatója rengeteget segít abban, hogy a klub működhessen.

– Nemcsak judóval foglalkozom, hanem közösséget is építek – jelentette ki Kiss Tibor. – A szülőkkel és pedagógusokkal ápolom a kapcsolatot, tavaly nálam félszázan rendeztünk disznóölést. Akik a kezem alól kikerültek, csak fejlődtek és előreléptek. Lehet sportolni és tanulni egyszerre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában