Helyi közélet

2016.06.04. 16:11

„Könyvekre mindig szükség lesz”

Miskolc - A miskolci könyvtárak ajándékot kaptak az Ünnepi Könyvhétre.

Miskolc - A miskolci könyvtárak ajándékot kaptak az Ünnepi Könyvhétre.

Könyvbemutatók, dedikálások, zenei és irodalmi programok, képzőművészeti kiállítások. Színes és gazdag rendezvényekkel várja az érdeklődőket a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok.

A hivatalos megnyitó június 8-án lesz, de a felvezetőprogramok már hétfőn elkezdődtek a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban nyílt babakiállítással. Tegnap sajtótájékoztató keretében mutatták be a szervezők a könyvheti rendezvénysorozatot. Papp Ferenc, Miskolc kulturális főtanácsosa azt hangsúlyozta: könyvekre mindig szükség lesz. Mert ugyan az interneten könnyen juthatunk információkhoz, de semmi sem garantálja, hogy azok valóban igazak. Ezután bemutatta Szekeres Erzsébet képzőművészt, aki „ezer szállal kötődik Miskolchoz, megyénkhez”, és az intézmény gyermekkönyvtárának ajándékozta Fésűs Éva három meséskönyvéhez készített illusztrációit. Ezekből az akvarellekből a sajtótájékoztató után kiállítás nyílt a könyvtárban.

Ne a raktárban

Szekeres Erzsébet mindezt azzal egészítette ki, hogy tulajdonképpen négy könyv anyagát adományozza a miskolci könyvtárnak, csak a negyedik épp Cegléden van kiállításon. Azt szeretné ugyanis, hogy illusztrációi ne a raktárban porosodjanak, hanem a gyerekek bármikor megnézhessék azokat.

Dr. Prokai Margit könyvtár­igazgató elmondta, a 87. Ünnepi Könyvhét megnyitóját június 8-án tartják az Erzsébet téren délután 4 órától. A megyei megnyitó Sárospatakon lesz. Miskolcon Lackfi János költő nyitja meg a rendezvénysorozatot, köszöntőt Kiss Gábor alpolgármester mond. Ezután a Kossuth-díjas Serfőző Simon műveiből láthat a közönség irodalmi műsort. Majd a Kávészünet zenekar énekel megzenésített verseket. Ezen a napon Lackfi János, Bernáth József, Serfőző Simon és Kühne Katalin dedikál az Erzsébet téren. A legfontosabb eseményeket Soltész Ágnes könyvtáros ismertette. A teljes program megtalálható a www.rfmlib.hu oldalon.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában