Helyi közélet

2016.06.21. 10:13

Jön a legbarackosabb buli

Boldogkőváralja - A Gönci Barack Vigasság július 2-án és 3-án lesz Boldogkőváralján.

Boldogkőváralja - A Gönci Barack Vigasság július 2-án és 3-án lesz Boldogkőváralján.

A Gönci Barack Vigasság a gönci barackról szól. Látszólag. Mert sokkal többről van itt szó, mint a vidék legjobb éttermeinek barackos ételeiről, a legkiválóbb barackpálinkáról, biobarackszörpről vagy a helyi, nagyon finom barackos gombócról, lekvárfőzésről. Ez a két nap az, amikor az egyébként is csodás Zemplén nekidurálja magát, és a legszebb arcát mutatja a látogatónak.

Szemnek, szájnak ingere

Boldogkőváraljára már a csodálatos vár és a tájház miatt is bármikor érdemes elmenni, de július 2–3-án különlegesen színvonalas program várja a vendégeket. A szervezők alaposan megválogatják, hogy milyen előadót, kiállítót hívnak meg, így a tömegízlés és a „gagyi” nyomokban sem található meg a Gönci Barack Vigasságon. A program életre hívója a BESTILLO Pálinkaház, amely kóstolókat, pálinkatúrákat, pálinkafelismerő versenyeket hirdet a legbarackosabb júliusi hétvégére. A váraljai nagymamák is bevetik magukat, fő a baracklekvár, lesznek barackos sütik, házi palacsinta és rengeteg helyi finomság.

- ÉM -


Tudnivalók

A Boldogkőváralján július 2-án és 3-án megrendezendő Gönci Barack Vigasság részletes programjáról a www.goncibarack.hu oldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában