Helyi közélet

2016.06.21. 10:37

Szürke, de a béke szigete

<em><strong>„Rálőttek a rendőrök a pedagógus-szakszervezet tüntetőire…” Még mielőtt valaki „túlgondolná” a dolgot, közlöm, hogy az eset nem Magyarországon, hanem Mexikóban történt. Persze mindez nem teszi kevésbé elfogadhatatlannak a dolgot. Különösen, ha végigolvassuk a hírt, amelyből kiderül, hogy a mexikói kormány oktatásügyi reformja ellen tiltakozó tanári szakszervezeti tagok csaptak össze rendőrökkel, és az összecsapásban három tüntető és egy rendőr meghalt, negyvenöten megsebesültek. Jön a megkönnyebbülés, hiszen ugyan a tüntetés akár nálunk is lehetett volna…</strong></em> <strong>Szaniszló Bálint jegyzete.</strong>

„Rálőttek a rendőrök a pedagógus-szakszervezet tüntetőire…” Még mielőtt valaki „túlgondolná” a dolgot, közlöm, hogy az eset nem Magyarországon, hanem Mexikóban történt. Persze mindez nem teszi kevésbé elfogadhatatlannak a dolgot. Különösen, ha végigolvassuk a hírt, amelyből kiderül, hogy a mexikói kormány oktatásügyi reformja ellen tiltakozó tanári szakszervezeti tagok csaptak össze rendőrökkel, és az összecsapásban három tüntető és egy rendőr meghalt, negyvenöten megsebesültek. Jön a megkönnyebbülés, hiszen ugyan a tüntetés akár nálunk is lehetett volna… Szaniszló Bálint jegyzete.

Ismerősöm mondta – és akkor még az előbb említett esetről nem is tudtunk –, milyen jó, hogy ilyen kis szürke országban élünk, mert hozzánk nem érnek el a nagypolitika erőszakosabb hullámai és a migráció igazi negatív fejleményei. És azt is feltételezhetjük, hogy nálunk nem torkollna emberi életeket kioltó összetűzésekbe a tanárok és a kormány közötti egyet nem értés az oktatás dolgait illetően.

Ilyen szempontból valóban a béke szigetének számítunk, bár azt már nem jelenteném ki, hogy problémák nincsenek mondjuk az oktatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában