Helyi közélet

2016.06.19. 13:23

"Ha még egyszer választhatnék, csak az óvodapedagógusi pályát választanám"

Miskolc - Egy szál fehér rózsát és emlékérmeket kaptak az óvodapedagógusok.

Miskolc - Egy szál fehér rózsát és emlékérmeket kaptak az óvodapedagógusok.

Egyre nagyobb felelősség hárul az óvodapedagógusokra, hiszen az édesanyák és a nagymamák egyre kevésbé érnek rá. Nagy öröm, hogy ebben a felelősségben a miskolci önkormányzat is szerepet vállalhat.

Nagyon nehéz volt otthagyni az óvodát. -Lőrincz Mihályné

Így köszöntötte június 8-án a miskolci, önkormányzati fenntartású óvodák pedagógusait pedagógusnap alkalmából Kriza Ákos, a város polgármestere. A kormányzati szándékra utalva emlékeztetett: úgy tűnik, a jövőben csak az óvodák maradnak önkormányzati hatáskörben, a fenntartónak pedig az a feladata, hogy intézményeiben 21. századi körülményeket teremtsen.

Az elmúlt években a város 10 óvodáját közel egymilliárd forintból újították fel, a mostani uniós ciklus végére szeretnék az összes óvodát rendbe tenni.

Emlékérmek

A polgármester jelezte: Miskolcon 32 önkormányzati óvoda működik és 10 egyéb fenntartású. Az intézmények 350 óvodapedagógusa 4 ezer kisgyermek neveléséről gondoskodik. Kriza Ákos szólt arról is, hogy a pedagógusok életpályamodellje anyagi biztonságot nyújt az óvodapedagógusok számára.

A polgármester az ünnepségen nyújtotta át a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket azoknak a nevelőknek, akik ebben az évben nyugállományba vonulnak, és az évek során kiemelkedő munkát végeztek.

Az emlékérmek átadása után Kriza Ákos köszöntötte Glatz Katalint, a Napraforgó Óvoda vezetőjét is, aki a napokban vehette át Budapesten a Brunszvik Teréz-díjat, mely a legmagasabb szakmai elismerés az óvodapedagógusok számára.

Az ünnepségen Bársony Kata, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákja szavalattal, a József Utcai Óvoda növendékei vidám műsorral, Zombori Zsanett pedig énekkel lepte meg az óvodapedagógusokat.


A kitüntetettek

Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesültek:

Balázsné Kabai Judit, dr. Hajtósné Gáspár Györgyi, Kovács Attiláné, Lőrincz Mihályné, Matula Józsefné, Nagylaki Andrásné, Pálfi Józsefné, Schmidt Judit, Szabóné Katona Mariann, Tolnayné Horváth Judit, Vantal Gyuláné, Vasvári Árpádné, Váradiné Lukács Éva.

A gyerekek szeretete

Lőrincz Mihályné a Petneházy Óvodában dolgozott 40 évig, onnan vonult nyugdíjba. Ez volt az első és egyetlen munkahelye. Június 8-án ő is átvehette a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

– Boldog vagyok, nagyon jólesik az elismerés. Rendkívül nehéz volt otthagyni az óvodát, és úgy hiszem, hogy ez a kitüntetés szép lezárása a pályámnak. A legnagyobb örömöm az volt, hogy gyerekekkel foglalkozhattam. Rengeteg szeretetet kaptam tőlük, mindig hálásak voltak, nagyon szép volt ez a 40 év.

Ha még egyszer választhatnék, csak az óvodapedagógusi pályát választanám. Voltak persze nehézségek is, de azokat a gyerekek mindig elfeledtették velem – vallott a pálya szépségéről az óvodapedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában