Helyi közélet

2016.06.08. 22:25

Gombafesztivál Kissikátorban - Kevés a gomba, de megoldják

Kissikátor - Szűk egy hónap múlva már a tizenharmadik Gombafesztivált tartják meg Kissikátorban.

Kissikátor - Szűk egy hónap múlva már a tizenharmadik Gombafesztivált tartják meg Kissikátorban.

A jól bevált programelemeken nem változtatnak a szervezők. Július 2-án (szombat) tartják meg Kissikátorban az idei Gombafesztivált és Falunapot, amelyre már gőzerővel készülnek a helyek. Az önkormányzat és a Kissikátor Fejlesztéséért Alapítvány közös rendezvénye a Siki Gomba Kupa horgászversennyel indul, amelynek a Hangonyi-tó lesz a helyszíne. Ezzel párhuzamosan a faluban megkezdődik a kispályás labdarúgótorna, valamint a mindig nagyon népszerű főzőverseny.

– Ezúttal is arra kérjük a benevezett csapatokat, hogy a finoman ízesített gombás ételek mellett a dekorációra is fordítsanak kiemelt figyelmet. Olyan alkotásokat várunk, amelyek vagy a falura jellemzőek, vagy a gomba jellegzetességét hangsúlyozzák ki – árulta el Kocsik László, Kissikátor polgármestere.

A nap folyamán megkoszorúzzák dr. Kovács Béla matematikus, a falu szülöttjének emléktábláját, a délutáni órákban pedig a színpadi programok kötik majd le a lakosság és a Sikátorba látogató vendégek figyelmét.

Operett és rock

– Több olyan előadóművészt is ki kell emelni, akik újdonságot jelentenek majd ebben az évben – folytatta Kocsik László. – Tihanyi Csaba, a Barátok Közt népszerű Lacija a feleségével látogat majd el hozzánk operett nosztalgia műsorával. Az esti nagykoncerten pedig a magyar rockzene legjobbjait köszönthetjük a faluban. Az Attila Fiai társulat lép majd fel Varga Miklós, Rudán Joe, Kalapács József, Tóth Reni összetételben, akik a magyar rock klasszikus dalait adják elő másfél órán keresztül. A napot egy fergeteges utcabál zárja majd, vélhetően hajnali három óráig mulatunk az emberekkel közösen.

Kocsik László hozzátette: a korábbi bő gombatermés ezúttal nem jellemző a környékre, de különféle forrásból megoldják, ezért a főzőversenyhez és az egyéb ételekhez alapanyagnak számító finomságból el lesz látva a falu.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában