Helyi közélet

2016.06.25. 19:16

Ez a trófea még hiányzik

Miskolc - Ötödik fordulójához érkezik a rallycross bajnokság, a tabella élén Kiss Pál Tamás áll.

Miskolc - Ötödik fordulójához érkezik a rallycross bajnokság, a tabella élén Kiss Pál Tamás áll.

A miskolci pilóta eddig mindössze 3 pontot veszített, azt sem a versenypályán, hanem a belga autópályán, hiszen a harmadik forduló első versenynapján még a belga Eb-futamon szerepelt, így nem lehetett ott a máriapócsi első két kvalifikáción. A hétvégén egy új helyszínen mutatkozik be a Speedbox Racing Team. Ezen a pályán még nem versenyzett a csapat. Tavaly a bajnokság nyirádi fordulóján még a Skodával indult Kiss Pál Tamás, de csak két előfutamig jutott, akkor technikai problémák miatt be kellett fejezni a versenyt.

Tesztet tartottak

– Még a belga Eb-futam előtt tartottunk itt egy hosszabb, 40 körös tesztet. Nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk, rengeteget tanultunk az autó beállításairól. Ezeket már kamatoztatni tudtuk a gerinbachi hétvégén is, és részben az Eb-sikereket is itt alapoztuk meg – mondta Kiss Pál Tamás, aki szokás szerint szinte végig a műhelyben töltötte a felkészülés utolsó napjait.

Európa egyik legjobb pályájára látogatnak a rallycrossosok, a nyirádi katlan különlegessége, hogy az 1220 méter hosszú pályának mindössze 52 százaléka aszfalt, 48 pedig murva. A látványt fokozza a 24,5 méteres szintkülönbség is, valamint az, hogy nemcsak a magyar versenyzők lesznek itt, a környező országok pilótái is neveztek a versenyre. A Supercars mezőny előnevezési listáján 25 autó szerepel.

-ÉM-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában