Helyi közélet

2016.06.21. 10:56

Emlékállítás az írónőnek

Mezőzombor - A Mezőzomboron született Gál Halász Anna előtt tisztelegnek.

Mezőzombor - A Mezőzomboron született Gál Halász Anna előtt tisztelegnek.

A Mezőzomboron született, közelmúltban elhunyt Gál Halász Anna írónőre emlékezve helyeztek el domborművet Mezőzombor Alkotó Házának homlokzatán.

Gyerekeknek, felnőtteknek

Az eseményen Radó Béla polgármester mondott köszönetet a szerencsi székhelyű Kiss Alapítvány Kuratóriuma munkatársainak, ezen belül Konczné Kondás Tünde asszonynak, az alapítvány alapítójának azért, hogy ezúton is kifejezték hálájukat az írónőnek.

Gál Halász Anna sok éven keresztül segítette a Kiss Attila Alapítvány kulturális, elsősorban irodalomhoz köthető munkáját, egyebek mellett állandó zsűritagja volt a kuratórium diákokat megcélzó, évente visszatérő olvasottsági versenyeinek.

Az Ekker Róbert szobrász által készített bronzportré előtt Koncz Ferenc szerencsi polgármester méltatta az írónő munkásságát. Megjegyezte, mindig nagy kedvvel vette kézbe Gál Halász Anna műveit, különösen azokat, amelyek a szűkebb pátriát, az itt élő emberek hétköznapjait tárták fel az írónő emlékei, élményei alapján. Felnőttek számára született regényeit, gyermekeknek szóló meséit szeretetből írta.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában