Helyi közélet

2016.06.08. 15:08

Éjszaka a Hegyalja piacon

Mezőzombor - A tavalyi siker után szombaton megismétlik az éjszakai vásárt.

Mezőzombor - A tavalyi siker után szombaton megismétlik az éjszakai vásárt.

A Hegyalja piac szombaton lesz a mezőzombori Sárga Borház mellett. A június 11-i piac annyiban eltér a megszokottól, hogy nem délelőtt kezdődik a vásár, hanem délután négy órakor és este tízig tart – legalábbis a tervek szerint.

– Nem újdonság ez a piac látogatóinak – mondja Fortuna Judit, a Hegyalja piac egyik szervezője. – Tavaly augusztusban rendeztünk egy esti piacot, amit az indokolt elsősorban, hogy nagyon nagy melegek voltak akkoriban napközben, és úgy döntöttünk, próbáljuk meg a délutáni-éjszakai verziót, ami hatalmas sikerrel zárult. Idén ugyan még nincsenek olyan hatalmas melegek napközben, de augusztusban abban az időben lesz a Bor, mámor, Bénye fesztivál, és nem akarjuk, hogy ütközzünk.

Vacsoracsata

Fortuna Judit elmondta, a megszokottól eltérő időpont hatással volt a közönség összetételére is.

– Azt vettük észre, egy teljesen más közönség jött tavaly augusztusban. Általában a dél­előtti piacokra az a jellemző, hogy az emberek eljönnek, nézelődnek egy kicsit, vásárolnak, és utána általában el is mennek tőlünk. A délutáni közönség azonban teljesen más volt, a legtöbben úgy döntöttek, hogy a vásárlás után még maradnak, leülnek, beszélgetnek, zenét hallgatnak. Éppen ezért idén már alkalmazkodunk hozzájuk, és miután fiatal kézműves borászok is lesznek a vásáron, ezért fiatalosabbra vesszük a zenét is, és egy DJ fogja a zenét szolgáltatni vasárnap, a gyerekeket pedig várják a játékok és a videódiszkó. A vásárosok közül is sokan készülnek. Tavaly meglehetősen szkeptikusok voltak, azt mondták, délután és este senki nem fog jönni, és nagyon meglepte őket a nagy tömeg. Idén már többen készülnek a nagy „vacsoracsatára”, hiszen lesz szalonnasütés, halsütés, az ízek hangulatát pedig a lampionok és mécsesek látványkavalkádja igyekszik majd fokozni – mondta Fortuna Judit.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában