Helyi közélet

2016.06.14. 10:14

Egyszerre sport- és bortörténeti esemény

Budapest, Miskolc - Magyarországot a foci­válogatott mellett a mádi Holdvölgy csúcsborai is képviselik.

Budapest, Miskolc - Magyarországot a foci­válogatott mellett a mádi Holdvölgy csúcsborai is képviselik.

Június 14-én, kedden este, amikor a magyar labdarúgó-válogatott a bordeaux-i Matmut Atlantique stadionban pályára lép Ausztria ellen a futball-Európa-bajnokságon, a világ egyik borkereskedelmi központjaként számontartott délnyugat-franciaországi város futurisztikus stílusú, új bormúzeuma, a La Cité du Vin különleges borkóstolóval tiszteleg az osztrák és a magyar borkultúra előtt. Magyarországot a mádi Holdvölgy borászat képviseli, egy száraz és egy édes tokaji fehérbor-különlegességgel.

A mádi Holdvölgy az első magyar borászat, amely bemutatkozhat a monumentális élményközpontban és bormúzeumban, a La Cité du Vin-ben. A világ borait és borvidékeit az összes érzékszervre ható, interaktív kiállításokkal bemutató központ mind a négy Bordeaux-ban megrendezendő EB-csoportmérkőzéshez szervez a pályára lépő országok boraiból kóstolóestet. A borpalota sommelier-je által vezetett borkóstolásnak a La Cité du Vin legnagyobb rendezvényterme, a Thomas Jefferson Auditorium ad helyet.

Két borral készülnek

A foci- és borrajongók számára egyaránt élményeket kínáló est kapcsán Demkó Pascal, a Holdvölgy alapító-tulajdonosa elmondta: „Két olyan borral készülünk erre a rangos borkóstoló eseményre, amelyek méltó módon mutathatják be Magyarország, illetve a Tokaji borvidék borkultúráját, értékeit. Az egyik a Holdvölgy 2007-es évjáratú, Eloquenc­e nevű édes tokaji szamorodnija, amely gyönyörűen képviseli Tokaj két legfőbb szőlőfajtáját, a furmintot és a hárslevelűt, egy önmagában vagy vacsora mellé is kiválóan fogyasztható édes bor formájában. A másik borunk, amelyet Bordeaux-ban bemutatunk, a Vision nevű, 2013-as évjáratú száraz fehér birtokválogatásunk, amelyhez egyedi arányban házasítottuk a furmint, hárslevelű és kabar szőlőfajtákat, az eredmény pedig egy újgenerációs tokaji száraz borkülönlegesség, amelyet tavaly aranyéremmel ismertek el a Decanter Asia Wine Award­­s bor világversenyén.”

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában