Helyi közélet

2016.06.14. 18:57

Egy feladat, közös gondok, örömök Harsányban

Harsány - Idén Harsány adott otthont a református nevelőszülők országos találkozójának. Nem véletlenül.

Harsány - Idén Harsány adott otthont a református nevelőszülők országos találkozójának. Nem véletlenül.

Harsányban is sok olyan házaspár él, akik, miután saját gyermekeiket felnevelték és szárnyra bocsátották, új célt keresvén életüknek, csatlakoznak a református nevelőszülők hálózatához – mondta Szabó Gergely, Harsány polgármestere. Így hát aligha véletlen, hogy itt rendezték meg az V. Református Nevelőszülők Országos Találkozóját, amelynek szervezésébe az önkormányzat is besegített. Ráadásul megyénkben él a hálózaton belül elhelyezett gyermekek negyede!

Sokan csatlakoztak a nevelőszülők hálózatához Harsányban." Szabó Gergely

Míg a felnőttek szakmai beszélgetéseiken cserélték ki gondolataikat, a gyerekeket különféle szabadidős programokkal szórakoztatták, amelyekbe azért kissé beleszólt a kedvezőtlen időjárás, de azért voltak vállalkozó kedvűek, akik még vízre is szálltak a felfújható buborékgömbökben.

Közös témák

A hálózat vezetője, dr. Fábián Ildikó elmondta: a nevelőszülők a gondjaik között felemlítették a hazagondozás nehézségeit: nehéz az elválás, különösen akkor, ha a gyermek csecsemőként került hozzájuk. Beszéltek arról: a nagyobb gyermekeket mennyire megviseli, ha a szülői láthatásra hiába készültek fel, mert a szülő nem jön, s hiábavalónak bizonyul a várakozás.

A csaknem 400 fős rendezvényre ellátogatott Czibere Károly államtitkár is.

- ÉM-SzK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában