Helyi közélet

2016.06.30. 23:19

Cirkuszmisszió Fesztivál, azaz cirkusz a javából Tokajban

Tokaj - Szombaton látható a műsor a tokaji Fesztivál­katlanban.

Tokaj - Szombaton látható a műsor a tokaji Fesztivál­katlanban.

Varázslatos cirkuszi világgá változik a Tokaj Fesztiválkatlan július 2-án a szervezők szerint. Szombaton este megnyílik a „csodák birodalma, a cirkuszi előadás egy másik dimenzióba repíti el a nézőt, ahol nincs lehetetlen, nincs gravitáció, nincsenek határok”, fogalmaznak. „Átértékelődnek a szavak: bizalom, kitartás, elszántság, csapatmunka. Magyar és orosz művészek közös munkájából megvalósul a csoda, amelyet a Fesztiválkatlan közönsége először élhet át Tokajban: könnyed szárnyalás gurtnin és tissue-n a levegőben, illúzió és varázslat a pillanatok alatt átváltott csodás öltözetek, a titkokat rejtő bűvészdoboz kíséretében, lenyűgöző mozdulatok egy zongorán, kéz és láb virtuóz játéka a tárgyakkal, izmok és gravitáció küzdelme egyetlen rúdon, kis- és nagy kutyák elbűvölő ügyességi bemutatója, s a veszedelmes magasság fölött aratott győzelem – három ember és egy drótkötél minden elképzelést felülmúló, a fizika törvényeit meghazudtoló összjátéka.”

Az ígért élmény miatt ajánlják, látogassanak el július 2-án a Fesztiválkatlanba a Cirkuszmisszió Fesztiválra, és éljék át azt a varázslatot, amelyet véleményük szerint csak a cirkuszművészet nyújthat a befogadók számára!

Mi az a Cirkuszmisszió?

A Cirkuszmisszió egyébként – megfogalmazásuk szerint – a cirkuszművészet ismeretterjesztő és népszerűsítő kampánya, 2012-ben született meg azzal a céllal, hogy minden generációval megszerettesse a cirkuszt és felhívja a figyelmet annak sokszínűségére; hogy a közönség még jobban megismerje a cirkuszművészetet, valamint bepillanthasson annak titokzatos, zárt világába, ahol a sikert kemény munka és rengeteg gyakorlás előzi meg. Különösen fontos ez akkor, amikor egy művészeti ág megújul, vallják.

A Fővárosi Nagycirkusz 2015 nyarán nagy feladatba kezdett: szakemberei egy új cirkusz felépítése kapcsán elemzésbe fogtak, beszélgetést, társadalmi vitát kezdeményeztek arról, mit is jelent számunkra a cirkusz szó, mit gondolnak a művészek, az értelmiségiek, a színházszeretők és az egyszerűen csak szórakozni vágyók a cirkuszról, mint előadó-művészeti ágról.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában