Helyi közélet

2016.06.05. 14:50

Biológiai Sokféleség Napja a Lázbérci-víztározónál

Dédestapolcsány - Természetvédelemmel ismerkedhettek az iskolások.

Dédestapolcsány - Természetvédelemmel ismerkedhettek az iskolások.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Lázbérci Tájvédelmi Körzet fennállásának negyvenedik évfordulója és a Biológiai Sokféleség Napja alkalmából egész napos természetismerettel, természetvédelemmel kapcsolatos programot szervezett nemrégiben az általános iskolás osztályok, csoportok részére Dédestapolcsány határában, a Lázbérci-víz­tározó partján.

Hét állomás

Bükki Nemzeti Park szakemberei hét állomáson keresztül érdekes és tanulságos módon mutatták be az állat- és növényvilág érdekességeit. A kilátogató kisiskolásoknak jó alkalom volt ez arra, hogy olyan információkkal gazdagodjanak, amelyek elősegítik őket a környezetük megóvásában.

„Arra szerettük volna itt felhívni a figyelmet, hogy ezeknek a védett területeknek a megőrzése nagyon-nagyon fontos, hiszen kell olyan szigeteket képeznünk, ahol a természet ismét megújulhat” – mondta Novák Richárd, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának oktatási referense.

A növényismereti séta alkalmával a gyerekek megismerkedhettek a sokszínű növényvilággal. Madarakat láthattak kézközelből, és megnézhették a madárfogást és a gyűrűzést is. Ismerkedhettek pókokkal, bogarakkal, és megtudhatták, milyen jótékony hatásuk van a természetre.

Fontos részét képezte a napnak Horkai Zoltán, a „farkasemberként” ismert állatkoordinátornak, a Bükki Nemzeti Park 2016-os védnökének a látogatása is.

-ÉM-

A helyszínek

A hét állomás, ahol bemutatták a természet sokszínű világát

  • 1. Amit a környék halairól tudni kell: halászat és halismeret
  • 2. Vízminőség-vizsgálat és gerinctelen állatok a víz alatt
  • 3. Sokszínű növényvilág: növényismereti séta és a jellemző növénytársulások
  • 4. Madarak kézközelben: madár­fogás, madárgyűrűzési és távcsöves bemutató
  • 5. Ismerkedés a pókokkal és nappali lepkékkel
  • 6. Fákhoz kötődő bogarak és rejtett életük
  • 7. Ismerkedés a farkasokkal
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában