Helyi közélet

2016.06.12. 18:27

Békefutás a selyemrétivel

Miskolc - A diákok meghatottan vették kézbe a sok országot bejárt fáklyát.

Miskolc - A diákok meghatottan vették kézbe a sok országot bejárt fáklyát.

A Peace Run (Békefutás) 6 földrész 150 országát érintő váltófutás, Magyarország az idén tizenkilencedik alkalommal kapcsolódott a programba. Az útvonal Ártándon indult és Bánrévénél ért véget. A futók június 3-án délelőtt érkeztek Miskolcra, a Selyemréti Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába, írta lapunknak Tamáska Varga Ákos, az intézmény pedagógusa.

Megtudtuk tőle, a fáklyát – amely többek között II. János Pál Pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali, Teréz anya kézlenyomatait és jókívánságait őrzi – az iskola minden tanulója meghatottan vette kézbe. A vendégek közös éneklésre invitálták a gyerekeket, a dal egyik sora pontosan közvetítette a rendezvény alapgondolatát: „Velünk hoz egységet és lesz teljes a holnapi fénysugár!” A futócsapat oklevéllel és ajándékokkal dokumentálták a iskola részvételét a programban, majd indultak tovább a hosszú útra. A csapathoz csatlakoztak a selyemréti diákok is.

A Peace Run, fogalmaz Tamáska Varga Ákos, végigvonul a településeken, országokon és földrészeken, az egész világon. Útján reményt, barátságot és örömöt hirdet.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában