Helyi közélet

2016.06.20. 10:14

Az önkormányzaté lett a mezőcsáti strandfürdő

Mezőcsát - A strand új színei a sötétkék-fehér-arany színkombinációja lesz.

Mezőcsát - A strand új színei a sötétkék-fehér-arany színkombinációja lesz.

Több mint harminc éve került az akkori tanácstól magántulajdonba a széles ismertségnek örvendő Mezőcsáti Termál Strandfürdő – idézi fel Siposné Horváth Anita polgármester. – Nekem a kampányprogramomban szerepelt, hogy köztulajdonba kerüljön ismét, és az elmúlt év decemberében kaptunk is 150 millió forint kormányzati támogatást erre a célra – teszi hozzá.

A strand mellett a várost is vonzóbbá tesszük." Siposné Horváth Anita

Hosszas előkészítés

Az elmúlt hónapokat azzal töltötték, hogy meg tudják kötni ezt a szerződést. Rengeteg egyeztető tárgyalást lefolytattak, szakértők, értékbecslők vettek részt a munkában. A szükséges engedélyek megszerzése hosszadalmas lett volna, így azt a megoldást választották, hogy átvették a fürdőt birtokló céget. A rövid átfutási idő és a szűkös költségkeret miatt nagymérvű átalakításokat nem tudtak kivitelezni a múlt szombati nyitásra, de sok munkával számos elemében már most is megújult a fürdő, melynek szomszédságában kapott helyet a vadonatúj beruházásban megvalósuló tanuszoda. Gondolkodnak egy együttműködési megállapodásban, hiszen iskolaidőn kívül strandként is tud funkcionálni a létesítmény.

Változatlan nyitva tartás

A strand továbbra is – hétfő kivételével – mindennap nyitva van szeptember végéig, 9-től 17 óráig. Praktikusabbnak tartanának egy későbbi – 10 vagy 11 órás – kezdést, hogy sokan, akik munka után tudnak menni szintén látogathassák a fürdőt. A medence befogadóképessége határozza meg, hogy mennyit lehetnek nyitva, ezen a mostani feltételek mellett nem lehet bővíteni. A nyaralóknak is kedvezhet ez a nyitvatartási rend. A téli időszakban marad a hétvégi nyitva tartás a péntek esti fürdőzéssel és a szombat, vasárnapi üzemmel. Későbbi időszakban terveznek pályázattal is bővíteni, korszerűsíteni az infrastruktúrán, de egyelőre ez még nem aktuális.

Vettek új napozóágyakat, átalakították a balesetveszélyes közlekedőfelületet, felnyírták, megritkították az elburjánzott faágakat. Átfestették a korlátokat, a fafelületeket kezelték. A strand új színei a sötétkék-fehér-arany színkombinációja, már ebben a stílusban készülnek a feliratok, útbaigazító táblák is. A főbejárat visszakerült a helyére, működni fog a büfé, a régi, közkedvelt lángossütő. A hely erőssége volt a házias ízekkel büszkélkedő konyha, ezt is szeretnék tovább vinni, egyelőre a közkonyha régebbi berendezéseivel.


Strandrádió, wellness

Későbbi, az uszodával történő együttműködési tervekben szerepel kisebb pancsolómedence, egy wellness-részleg kiépítése, de egyelőre ez a távolabbi jövő. Szeretnék a kempingnek is kialakítani a helyét, a vizesblokkok rendbetételével. A parkolást kell megoldani, és virágosabbá, kellemesebbé szeretnék tenni a környezetet. Lesz ruhatár, rendes kabin, játszóház a gyerekeknek. Strandrádiót szeretnének indítani, amely nem csak a fürdő közönségét szórakoztatná, hanem információkkal látná el az idelátogatókat, hogy a város, a környék szolgáltatásait, nevezetességeit is ismerjék meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában