Helyi közélet

2016.06.05. 12:34

Az időjárásra hivatkozva késik a kerékpárutak felfestése Miskolcon

Miskolc - Miért nem festették újra évek óta a kerékpárutak jelzéseit? Mikorra várható?

Miskolc - Miért nem festették újra évek óta a kerékpárutak jelzéseit? Mikorra várható?

Tavaly novemberre ígérte a városgazda, ám láthatóan azóta sem történt semmi a kerékpárutak felfestése kapcsán. (Évek óta nem festették újra a kerékpárutak jelzéseit.) „Mikorra várható a felfestés? Mi az oka, hogy eddig nem sikerült megoldani?” – kérdeztük az illetékest.

Az idén is elsőbbséget élveznek a nagy forgalmú közutak. -Pásztor Imre

"Az idén már biztosan"

– Az elmúlt évben augusztusban kezdődött el a városban a burkolati jelfestés: a buszútvonalak és nagy forgalmú városi kezelésű közutak élveztek elsőbbséget – válaszolta lapunk megkeresésére Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs és PR-vezetője.

– Októberben a változékony, csapadékosabb időjárás és az alkalmazott technológia "időjárás-függősége" miatt nem volt lehetőség a teljes körű befejezésre, így a kerékpárutak burkolati jeleinek felújító festését nem tudták elkezdeni, amelyek 60–70 százaléka a nagy igénybevétel következtében főleg a csomópontoknál, kereszteződésekben különböző mértékben elhasználódott. Ez is indokolja, hogy a munkavégzést még az elmúlt évben készült felmérés alapján, az idei tapasztalatokkal frissítve, a szükséges közbeszerzési eljárás lefolytatása után a kerékpárutakon is elvégezzék”.

Kiderült az is: idén is elsőbbséget élveznek a nagy forgalmú közutak és a buszútvonalak, valamint a gyalogos-átkelőhelyek burkolati jeleinek felújító festése, de a turisztikai övezetekben és az átvezetési pontokon a kerékpárutak festési munkái szintén.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában