Helyi közélet

2016.06.21. 11:11

Az Avalon Park idén a Miskolc Város Turizmusáért díjat érdemelte ki

Miskolc - Alig egyéves, de már díjat kapott az Avalon Park!

Miskolc - Alig egyéves, de már díjat kapott az Avalon Park!

Miskolc Város Napján – május 11-én vehette át a HELL ENERGY cégcsoport által létrehozott Avalon Park a Miskolc Város Turizmusáért díjat. Miskolctapolcán, a Bükk szívében felépülő családi szórakoztató- és élményközpont akkor még nem volt egyéves, mivel tavaly június 14-én nyitott. Az elismerés azonban járt, amit a következőkkel indokoltak: a beruházás egy komplex turisztikai attrakció, a régió és a környező országok meghatározó turisztikai létesítménye.

A beruházás 170 új munkahelyet teremtett Miskolcon." Tóth Eszter Anna

Pozitív visszajelzés

– Örültünk a díjnak, hiszen ez egy pozitív visszajelzés. De azt tapasztaljuk, a hozzánk érkező vendégek is elégedettek a szolgáltatásainkkal, szívesen térnek vissza hozzánk – mondta Tóth Eszter Anna, az Avalon Park kommunikációs és marketingigazgatója.

Az Avalon Park első ütemében az Európában is egyedülálló erdei elektromos gokartpálya készült el, valamint a 2500 négyzetméteres szabadtéri Maya Játszópark, a Sörkert, a szabadtéri színpad, a műfüves futballpálya. Majd az elmúlt egy évben folyamatosan bővültek az Avalon szolgáltatásai: megnyílt az olasz étterem és a gyönyörű, erdei környezetben található 4 csillagos superior hotel, a hozzátartozó 15 exkluzív HONKA rönkház és a csodálatos külső, belső wellness.

„A HELL újabb látványos beruházással bizonyította be, hogy a hátrányos helyzetű kelet-magyarországi régióban is lehet értéket teremteni” – fogalmazott Tóth Eszter Anna. – Az élménypark azzal a céllal jött létre, hogy teljes körű turisztikai szolgáltatást nyújtson, ahol – kortól és nemtől függetlenül – a család valamennyi tagja megtalálja a szórakozási, illetve aktív és passzív kikapcsolódási lehetőséget. A 2016-ra két ütemben megépülő Avalon Park a legnagyobb idei hazai komplex turisztikai beruházás.

„Az aktív kikapcsolódást és extrém élményeket keresők számára az erdőben kialakított elektromos gokartring kínál sportolási lehetőséget, míg a gyermekek szórakozásáról a Maya Játszópark gondoskodik. A gasztronómiai élvezetek kielégítésére a több mint 200 férőhelyes étterem mellett a Sörkert is a vendégek rendelkezésére áll. A több, különböző méretű konferenciaterem pedig céges rendezvények, üzleti tárgyalások és csapatépítő tréningek kiváló helyszíne az igényes megoldást kereső vállalatok számára” – sorolta.

Tóth Eszter Anna hangsúlyozta azt is, a beruházás száz százalékban a környezettudatosság jegyében készült, így a park egész területén tiltott az autósforgalom, külön emiatt épült meg a 129 férőhelyes mélygarázs, míg a látogatók szállítását DOTTO vonattal és elektromos golfautókkal oldják meg.

Komplex szolgáltatás

A marketingigazgatót arról is kérdeztük, hogy a szűk egy év alatt mennyire sikerült felkerülniük a hazai, illetve a külföldi turisztikai térképre. „A számok azt mutatják, hogy jelentősen kivesszük a részünket a város, a régió turizmusából. Van olyan debreceni vendégünk, aki kijelentette, ha Miskolc, akkor egyértelműen az Avalon, és a barátainak is ezt ajánlja. De többen meglepődnek, amikor ellátogatnak hozzánk, akár szállóvendégek, akár fellépők. Élmény számukra a park, az itteni szolgáltatások, legtöbbször azt halljuk tőlük, olyan, mintha nem is Magyarországon lennének. De nem csak belföldi vendégek jönnek, szlovákok, németek, románok és angolok is érkeznek a hotelbe” – válaszolta Tóth Eszter Anna. A park komplex szolgáltatást nyújt a látogatóinak, de az Avalon csapata törekszik arra is, hogy a hozzájuk érkező turisták Miskolcot is megismerjék. Ezért a közelmúltban megnyílt szállodájukban a helyi látványosságokat is igyekeznek majd megmutatni a vendégeknek. Ajánlják a barlangfürdőt, és már most is van lehetőség kerékpártúrákra: vagy a Szinva teraszig, vagy a Diósgyőri várig kerekezhetnek a turisták, de akár a Bükki Nemzeti Parkban komolyabb túrákra is vállalkozhatnak túravezetők segítségével.

Helyi alapanyagok

– A teljes Avalon-beruházás, ami 7,8 milliárd forintba került, több mint 170 munkahelyet teremtett Miskolcon. Emellett fontosnak tartjuk azt is, hogy a helyi termelőktől szerezzük be az éttermeink alapanyagait. A cég lokálpatrióta hozzáállását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a parkhoz vezető utat saját költségen felújítottuk, ezzel is hozzájárulva a környéken lakók kényelméhez, biztonságos közlekedéséhez – hangsúlyozta Tóth Eszter Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában