Helyi közélet

2016.06.13. 19:40

Árverés kalapáccsal – és meglepetéssel Miskolcon

Miskolc - Az Újdiósgyőri Antikvárium és Régiségbolt idén is megrendezte miskolci könyvheti árverését szombaton.

Miskolc - Az Újdiósgyőri Antikvárium és Régiségbolt idén is megrendezte miskolci könyvheti árverését szombaton.

S hogy mi volt a meglepetés, még a könyvárverést tartó Zólyomi Péter számára is a könyvárverésen? Mint utóbb elárulta: az, hogy az árverésre bocsátott mintegy 200 könyv és 47 képeslap közül ez utóbbinak volt nagyobb keletje: 39-et elvittek közülük. Azokra többen is licitáltak, de többségüket ugyanaz a személy vitte el.

Akadt azonban csalódás is: Feledy Gyula Kossuth-díjas grafikus 24 darabból álló, egyedi alkalmakra készített alkotásainak gyűjteménye (rézkarcok és tusrajzok), amely kikiáltási ára 240 ezer forint volt, nem kelt el. A könyvek közül a legmagasabb kikiáltási ára (10 ezer forint) Ujfalvy-Bourdon Mária: Ujfalvy Károly utazása Páristol-Samarkandig volt, a többi értéke 1–9 ezer között mozgott. Az összes tétel mintegy húsz százaléka új tulajdonosra talált, amivel a szakember szerint miskolci viszonyok között elégedettek lehetnek.

Jó célért együtt

Vízi Tiborné, az Újdiósgyőri Antikvárium és Régiségbolt tulajdonosának kiemelt célja, hogy a könyvheti árverés tartós kulturális és szellemi programmá emelkedjen. Ezért is árvereznek ezen alkalmakkor minőségi, ám árban elérhető könyveket és képeslapokat. A tulajdonos örömét fejezte ki, hogy a város is fontosnak érzi e célt, olyannyira, hogy Pfliegler Péter alpolgármester elvállalta az esemény fővédnökségét, s bízik az önkormányzattal, továbbá a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárral való további jó együttműködésben

- ÉM-SzK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában