Helyi közélet

2016.06.26. 19:48

A megye egészségéért… - Átadták a Szent Erzsébet Díjakat

Miskolc - A közelgő Semmelweis-nap alkalmából átadták az idei Szent Erzsébet-díjakat.

Miskolc - A közelgő Semmelweis-nap alkalmából átadták az idei Szent Erzsébet-díjakat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés döntése értelmében ebben az évben dr. Kazacsai Ferenc főorvos és Timkó Szilvia körzeti ápolónő érdemelte ki a Szent Erzsébet-díjat. A kitüntetéseket a nyári szünet előtti utolsó rendes közgyűlési ülésen, csütörtökön adta át Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Elhangzott, hogy a Szent Erzsébet-díjat a megye lakosságának kiemelkedő egészségügyi szolgálatáért adományozza a megyei közgyűlés a Semmelweis-nap alkalmából.

Elhivatott munka

Dr. Kazacsai Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház traumatológia osztályának vezetője, főorvosa volt nyugdíjba vonulásáig. A gyógyító munkán túl aktívan részt vett a tudományos életben is. Timkó Szilvia körzeti ápolónőként munkáját a maximális gondoskodás elve szerint végzi. Szervező feladatokat vállal, szűrő­akciókra hívja a betegeket, szívügye a prevenció. Négy évtizedes igazi elhivatottság jellemzi munkáját, indokolták a döntést.

Az ülésen módosították az idei költségvetést és tájékoztatást hallgattak meg a képviselők a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program végrehajtásának helyzetéről. A testület határozatot fogadott el az Európai Unió által meghatározott kötelező betelepítési kvóta elutasítására, ezzel is támogatva a kormányzati törekvéseket.

Turisztikai helyzetkép

Az ülésen részletes tájékoztató hangzott el a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács, illetve a Tokaj Borvidéki Fejlesztési Tanács tevékenységéről. Ehhez is kapcsolódott a megyei turisztikai helyzetéről szóló beszámoló, amelyet Molnár Attila, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője készített. Ugyancsak szó volt az ülésen a megye szakképzésének helyzetéről – különös tekintettel a szakképzési centrumok megalakulására, valamit az őstermelői piacokról is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában