Helyi közélet

2016.05.26. 09:58

Zsongó Lillafüred: ízelítők, versenyek

Lillafüred - A hét végén immáron 16. alkalommal rendezik a sport- és kulturális rendezvényt.

Lillafüred - A hét végén immáron 16. alkalommal rendezik a sport- és kulturális rendezvényt.

Május 28-án és 29-én újra Lillafüredre várják az érdeklődőket, akik ismét részesei lehetnek a jelentős hagyományokra visszatekintő sorozatnak. A szerdai sajtótájékoztatón dr. Mészáros János, a MOB alelnöke, a Magyar Karate Szövetség elnöke, Illyés Miklós, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője és Hubay György, a Zsongó Lillafüred alapító-főszervezője adott tájékoztatást a szombat-vasárnapi érdekességekről és műsorról.

Új elemek

Megtudtuk, hogy az esemény számos új elemmel gazdagodik: a szervezők az ötkarikás játékok évében egyedülálló produkciókkal és számos élsportolóval karöltve igyekszenek bizonyítani a testkultúra iránti elkötelezettségüket. Erről „árulkodik” a Zsongó logója is, amely igazán egyedi módon tartalmazza a XXX. riói nyári olimpia és a 15. labdarúgó Eb feliratot is. A kínálatot és a keresletet alaposan befolyásolja majd az időjárás, amely most kecsegtetőnek ígérkezik: a meteorológusok szerint az eső elkerüli Lillafüredet és környékét.

16 és 30

Az 1999-ben útjára indított, akkoriban teljesen újszerűnek számító rendezvény az évek során kinőtte magát, s most már csak az a kérdés, hogy van-e olyan műfaj, amely még nem került fel a Zsongó Lillafüred harmincas palettájára. A főszervező szerint ilyen „elemet” nagyítóval is nehezen találhatnak a kritikusok. Ezúttal is hívják és várják a fiatalokat és idősebbeket, mert mindenre és mindenkire gondolnak. Lesznek háziversenyek, bemutatók, talkshow-k, kísérőrendezvények, továbbá a kulturális kínálat egyaránt a Bükkbe csalogatja az embereket.

Mindenkinek azt ajánlják, hogy a programokról tájékozódjanak, aztán válasszanak a saját maguk számára testhezállót – ez nem lesz nehéz, mert az asztalitenisztől kezdve a tájékozódási futásig több tucat műfajt iktatnak be. A helyszín az Erzsébet-sétány, az ómassai út (itt vetélkednek majd a kerékpárosok), a Hámori-tó (a horgászok „fellegvára”) és a Majális-park (a kispályás labdarúgók otthona).

- ÉM-KT -


Múlt és jelen

Szombat

11.00: megnyitó

11.30: kajak-kenu, kerékpár, sakk, baranta, labdarúgás, íjászat, atlétika, asztalitenisz, természetjárás, thai box, kosárlabda, tájékozódási futás.

Vasárnap

10.00: bemutatók – cselgáncs, birkózás, karate, ökölvívás, sporthorgászat, erőemelés, nordic walking.

A műsorfüzetből

Lillafüredre várnak több hajdani és jelenlegi sztárt, ott lesz Hajdú Gyula, Makatura Erzsébet és Rakusz Éva (mindhárom kajak-kenu), Jászkai Imre, Jászkai István, Juhász Sándor, Kocsis Ferenc, Lakatos Győző, Sipeki Károly (valamennyien birkózók) és Csóka Nándor (ökölvívó).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában