Helyi közélet

2016.05.07. 09:35

Telefon vezet végig az új tanösvényen Cserépváralján

Cserépváralja - Tizenkilenc és fél kilométernyi tanösvényt alakított ki Cserépváralja és Kács között a Bükk900 Természetbarát Egyesület.

Cserépváralja - Tizenkilenc és fél kilométernyi tanösvényt alakított ki Cserépváralja és Kács között a Bükk900 Természetbarát Egyesület.

A Bükkalján húzódó útvonal egyediségét az adja, hogy nem csupán táblákat, illetve a turisták kényelmét szolgáló pihenőhelyeket helyeztek el, hanem készült egy okostelefon alkalmazás is.

A telefon GPS-e segítségével végigvezet a Kő-völgy Tanösvény állomásain, az állomások közelébe érve hangjelzéssel figyelmeztet. Az aktuális állomáshoz érve kvízkérdéseket kell kitölteni, illetve elolvashatjuk az adott állomáshoz kapcsolódó leírást és a Bükki Magvetők Ökotippjeit is. Cserépfaluból félszázan vágtak neki nemrégiben a tanösvényavató túrának, de Kácsról is sokan indultak el az akadályversenyen.

Többen lesznek kíváncsiak

– Reméljük, hogy így több turista jön Cserépváraljára. Egyébként is sokan járnak az erdőbe, így, hogy lesz kijelölt útvonal, talán többen lesznek kíváncsiak rá – mondta Klubuk Klaudia Kitti, a Váralja Kaptárkő Kft. ügyvezetője.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában