Helyi közélet

2016.05.19. 15:18

Tehetségek bölcsője a felsődobszai Bárczay

Felsődobsza - A névadók hagyományaihoz hűen az iskola is követi az eszméit.

Felsődobsza - A névadók hagyományaihoz hűen az iskola is követi az eszméit.

Közel egy év alatt a felsődobszai Bárczay általános iskola tanulói számos versenyen vettek részt. Nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is, mint például a Nota Bene biológia-földrajz verseny, kistérségi rajz- és sportversenyek.

Slam poetry

A „Közös nevező” program a nemzetiségi hovatartozás fogalmát takarja. Különböző körülmények között élő és nevelkedő gyerekek érzékenyítéséről és együttműködéséről szól. Közrefogja az ország különböző tájain működő iskolákat és azok tanulóit. Az együttműködés 2015 decemberében kezdődött Budapesten, ahol a tanárok egy érzékenyítő programon vettek részt a Centropa Alapítvány kezdeményezésére. A hétvégén különböző csoportokba rendeződve dolgoztak a programon. Az egyik csoportot a Wesley János Iskola és Kollégium (Budapest), Mecsekaljai Általános Iskola Kovács Béla Általános Iskola (Pécs), Wesley János Általános Iskola és Kollégium Bárczay Gábor Tagiskola (Felsődobsza) alkotta. A közös program a slam poetry volt, amelynek célja az iskolánként négy versszakos vers megírása (4-4-4-3 szótagszámmal).

„Mindig vannak elegen…”

Íme egy részlet a produktumból: „Felsődobszán éldegélünk, iskolánk a Bárczay, oda járnak környékünknek a legmenőbb arcai. A második otthonunknak minden zuga eleven, itt barátok – higgyétek el – mindig vannak elegen”.

A vers megzenésítése céljából három napot Pécsett töltöttek április közepén.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában