Helyi közélet

2016.05.26. 12:11

Petőfi-kilátó: „frissen mázolva!”

Bánkút - Felújítják a még tavaly lezárt Petőfi-kilátót a Bükkben.

Bánkút - Felújítják a még tavaly lezárt Petőfi-kilátót a Bükkben.

Még januárban írtuk meg, hogy petíció indult a Bálványon (Bükk-hegység) található Petőfi-kilátó megmentése érdekében, majd az ingatlan használója, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérdéseinkre akkor azt a választ adta, hogy „a Petőfi-kilátóhoz tartozó ingatlan használója, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelenleg is azon dolgozik, hogy a kilátó helyzete mindenki számára megnyugtató módon rendeződjön”.

Ugyanakkor az is tudvalevő, hogy a torony tetején lévő „doboz” egy telefontársaság átjátszó állomását rejti, így információnk szerint jelenleg éppen ők azok, akik nemrégiben hozzákezdtek a kilátó felújításához és ahhoz, hogy az látogatható legyen. Minderről kérdésünkre Makár Richárd, a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke sem tudott hivatalosat mondani.

– Egyelőre csak fotókat láttam én is. Azt, hogy frissen mázolva táblák vannak kint a kilátón – fogalmazott. – Azt viszont nem tudjuk, hogy a fenntartó vagy a telefontársaság végzi, végezte-e felújítást. Kérdéseinket elküldtük az érintetteknek, amint megkapjuk a válaszokat, közöljük.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában