Helyi közélet

2016.05.24. 20:41

Nepálban segítettek a sérült gyerekeknek a miskolciak

Miskolc - Egy kis csapat járt hazánkból Nepálban egy természetes gyógy­móddal segíteni, köztük két miskolci hölgy.

Miskolc - Egy kis csapat járt hazánkból Nepálban egy természetes gyógy­móddal segíteni, köztük két miskolci hölgy.

Székely-Kővágó Tünde, a miskolci Csillagfa Központ megálmodója volt a csapat vezetője, akinek édesapja 2008-as halála jelentette a fordulópontot az életében. A korábbi közgazdász az alternatív gyógymódokkal kezdett komolyabban foglalkozni, amelynek során 2012-ben ismerkedett meg az Access Consciousness eszközeivel, amelynek az alapja a fejet érintő terápia.

A fiával 2013-ban részt vettek Srí Lankán egy, az akkor cunami árváit segítő kezdeményezésben, de az első saját szervezésű útjukra 2016-ig kellett várni. Három barátja csatlakozott hozzá, hogy a nepáli földrengés áldozatait, a sérült, mozgássérült gyerekeket segítsék, az őket nevelő/gondozó felnőtteknek átadják azokat az ismereteket, amelyekkel megkönnyítik a gyerekek mindennapjait. Az utat így sem volt könnyű összehozni, ugyanis nehezen találtak szponzorokat hozzá.

– Fantasztikus érzés látni, ahogyan a tudatosság fényében az addigi drámák helyett mást választunk. Nagyon remélem, hogy ez Nepálban is így van. Tudok arról, hogy a gyermekek rendszeresen részesülnek azóta is a kezelésekben, és hatásukra sokat változnak – mondja Tünde. Hozzáteszi: életükben fontos szerepet játszik a jótékonykodás. Gyerekeivel együtt olyan gyermekeket és felnőtteket részesítenek Access Consciousness BARS kezelésekben, akik nem engedhetik meg maguknak.

Nepálban pozitív volt a fogadtatásuk, fantasztikusnak érezték az emberek hozzáállását. Három nyelven kellett a kurzust tartaniuk, amelyen átadták a kezelés tudnivalóit.

Jövőre, de lehet, hogy még idén – az anyagiaktól függően – Pakisztán az egyik potenciális úti céljuk. A csapat nyitott, szívesen veszik, ha más masszázsterápiát vagy alternatív módszert is ismernek azok, akik csatlakoznak hozzájuk, illetve, ha valaki profi módon dokumentálná az utat.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában