Helyi közélet

2016.05.31. 10:24

Miskolcon járt az olimpiai szurkolói rendezvény

Miskolc - Miskolcon járt a COOP Üzletlánc olimpiai szurkolói rendezvénysorozata.

Miskolc - Miskolcon járt a COOP Üzletlánc olimpiai szurkolói rendezvénysorozata.

Különleges nyár elé nézünk, a Rio de Janeiró-i XXXI. Nyári Olimpiai Játékok a 2016-os év legnagyobb nemzetközi sporteseménye. A tisztán magyar tulajdonú COOP üzletlánc 1996 óta támogatja a Magyar Olimpiai Csapatot, 2013 márciusától gyémánt fokozatú támogatóként, valamint kiemelt szponzora a férfivízilabda-válogatottnak és a női, illetve a férfikézilabda-válogatottnak. Az üzletlánc társadalmi felelősségvállalásának keretében az anyagi támogatás mellett nagy hangsúlyt fektet a sport, az olimpiai eszme, az olimpikonok népszerűsítésére, a közösségi tudat erősítésére.

Negyedik alkalommal

Az olimpia ötkarikás játékok évében, május 6. és július 1. között a COOP immár 4. alkalommal indította útjára olimpiai szurkolói mozgalmát, idén „Küldjünk egy nagy hajrát Rióba!” címmel, melynek keretében közel 2700 üzletben gyűjti a buzdító jókívánságokat az olimpiai játékokra utazó sportolók számára.

Múlt héten csütörtökön Miskolcra, a Kuruc utcai áruházba érkezett a rendezvénysorozat, ahol rengeteg jókívánság került fel az úgynevezett hajrászalagokra, és a Magyar Olimpiai Bizottság mini 5próbáján is próbát tehettek az érdeklődők. A helyszínen jelen volt Tóth László, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja, aki nagyon fontosnak tartja, hogy az olimpiai szurkolói mozgalom során az üzletlánc 130 helyszínen korábbi és aktív olimpikonok közreműködésével gyűjti a buzdító gondolatokat, hiszen ők valóban tudják, milyen erőt ad az otthoniak szeretete, bátorítása. „Az idei rendezvénysorozat kiegészült a „COOP Kabalacsapat” kampánnyal, amelynek keretében a sportolók a szalagok mellett magukkal vihetik a kiválasztott szurkolókról mintázott és összeállított COOP Kabalacsapatot is az olimpiai faluba – mondta Tóth László.

A jókívánságok gyűjtésében személyesen is részt vett Deák-Bárdos Mihály korábbi olimpikon és Európa-bajnok birkózó. „Nagy öröm számomra, hogy a felnőttek mellett számtalan gyermek is ellátogatott a rendezvényre, mert fontosnak tartom megismertetni velük a sport világát és azt, hogy mit adhat számukra a sport, hiszen ők lehetnek a jövő olimpikonjai” – emelte ki Deák-Bárdos Mihály.

Az egész ország sikere

„Az olimpiai ráhangolódást szolgáló eseménysorozattal a COOP célja, hogy a családok, a gyermekek, az utánpótláskorú sportolók személyesen is találkozhassanak példaképeikkel. A COOP fontosnak tartja az elért eredmények tiszteletét, ezért is szorgalmazza ezeket a különleges eseményeket, amelyeken lehetőség nyílik megismerni nemzetünk eddigi legsikeresebb sportolóit. A helyszíneken egyben az olimpikonok is megtapasztalják, hogy példaértékű teljesítményük értékálló, hiszen óriási szeretet nyilvánul meg feléjük – mondta Tóth László.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában