Helyi közélet

2016.05.19. 16:31

Miskolc a legjobb európai úti célok között

Miskolc - Budapest mellett az egyetlen magyar város Miskolc abban a gyűjteményben, amelyben 2016. legjobb európai úti céljait  mutatják be.

Miskolc - Budapest mellett az egyetlen magyar város Miskolc abban a gyűjteményben, amelyben 2016. legjobb európai úti céljait  mutatják be.

A europeanbestdestinations.com, a brüsszeli központú európai turisztikai szervezet minden évben összeállít egy listát, melyben a kontinens legjobb desztinációit sorolja fel. A 2016-os gyűjteménybe - egyetlen magyar városként Budapest mellett - a borsodi megyeszékhelyet is beleválogatták. Igazán illusztris társaságba került ezzel be Miskolc: olyan városokkal együtt ajánlanak minket, mint Amszterdam, Barcelona, Lisszabon, Párizs, vagy éppen Velence.

A megyeszékhely külön oldalt kapott az European Best Destinations-ön: részletesen mutatják be miért is érdemes meglátogatni minket. Az ajánlott nevezetességek között természetesen a nagy borsodi klasszikusok szerepelnek: a diósgyőri vár, Lillafüred, a kisvasút, az avasi borospincék és a barlangfürdő Miskolctapolcán.

Nemrégiben egy igazán látványos imázsvideó is készült arról, hogy mi mindenért érdemes Miskolcra látogatni.

A három hétig tartó online szavazás után, majd 300 ezer szavazat alapján a top 15 európai úti cél 2016-ban:

1. Zadar, Horvátország

2. Athén, Görögország

3. Plovdiv, Bulgária

4. Nantes, Franciaország

5. Azores, Portugália

6. Párizs, Franciaország

7. Újvidék, Szerbia

8. Brüsszel, Belgium

9. Kotor, Montenegró

10. Milánó, Olaszország

11. Prága, Csehország

12. Róma, Olaszország

13. Bécs, Ausztria

14. Madrid, Spanyolország

15. Nicosia, Ciprus

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában