Helyi közélet

2016.05.10. 18:09

Mindennap tiszta ingben dolgozni

Karos, Karcsa - Dakos Jánost választották Karos polgármesterének.

Karos, Karcsa - Dakos Jánost választották Karos polgármesterének.

Időközi választást tartottak vasárnap Karosban, miután a korábbi polgármester lemondott tisztségéről. A választók többsége a négy független jelölt közül a karcsai Dakos Jánosnak szavazott bizalmat. Dakos Jánostól nem idegen a közigazgatás, hiszen évtizedekig volt Karcsa polgármestere.

– 1994-től húsz évig voltam Karcsán polgármester – mondja Dakos János. – Összesen 41 bedolgozott évem van eddig, 2014-ben, amikor nem engem választottak meg Karcsán, azt mondta egy barátom, neked nem annyira a hivatal hiányzik, hanem az, hogy mindennap tiszta ingben menjél dolgozni. Egy ilyen kis településen, mint Karos, nem a pénzért vállalja ezt a munkát az ember, hanem azért, mert szereti.

Karos nem csupán azért nem idegen terep Dakos Jánosnak, mert a település Karcsa szomszédságában van.

– A hetvenes években, amikor közös volt a tsz, több évig voltam Karosban a szarvasmarhatelep vezetője. Az idősebbek még emlékeznek rám, pontosan tudják, ki vagyok, milyen vagyok. Néha, amikor a menyemet hoztam át Karosba, mert ott tanítónő, néhányan mondták is, legközelebb majd én is induljak el náluk a választáson. Azt mondtam nekik, jól van. Azt hittem, tréfálnak, de amikor lemondott a mostani polgármester, üzentek, hogy most már a szavamon fognak, indulnom kell. Tisztességgel végigcsináltam a kampányt, mindennap jelen voltam Karoson. Most is megyek mindennap, de a hivatalban addig nem jelenek meg, amíg törvényerőre nem emelkedik a választás végeredménye.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában