Helyi közélet

2016.05.03. 07:08

Már létezik a Búza tér-London járat

Miskolc - A Londonba induló busz sokakat meglepett a miskolci buszpályaudvaron. Igaz, hétfőn nem találtuk.

Miskolc - A Londonba induló busz sokakat meglepett a miskolci buszpályaudvaron. Igaz, hétfőn nem találtuk.

„Igen, láttam már, itt szokott bejönni, de valahol máshol áll meg” – mondta egy nő az egyes megállóban, amikor a londoni járatról kérdeztük hétfőn, pár perccel a menetrendben meghirdetett indulási időpont előtt. A kiírás szerint ugyanis az 1-es állomásról 1 órakor indul a busz – valószínű, ide is érkezik be –, de hétfőn elkerülhettük, mert nem találkoztunk a járattal, sem utassal, aki Londonba ment volna.

Jegyzet az utazási irodában

A Búza téri buszpályaudvaron próbáltunk érdeklődni, mikor és honnan indulhatunk Londonba, de az információs pultnál nem jártunk sikerrel. Annyit mondtak, magáncég végzi ezt a szolgáltatást, így semmiről nem tudnak.

Ha tehát azt gondoltuk, hogy hétfőn egy órakor csak úgy felszállunk a londoni buszra, tévednünk kellett, ennél ugyanis bonyolultabb az oda- és visszaút. A jegyet ugyanis – mint később a szolgáltatócég ügyfélszolgálatán megtudtuk – szerződött utazási irodákban tudjuk megvásárolni, és ott kapunk pontos tájékoztatást az indulásról is.

Az elmúlt héten már a Volánbusz Zrt.-nél is érdeklődtünk a járatról, legfőképp arra voltunk kíváncsiak, mi indokolta, hogy Miskolc érintésével is utazhassunk Londonba.

Több mint egy nap

A Kommunikációs és Marketing Irodájuk válaszában az áll, hogy 25 európai ország közel 150 városába kínálnak kedvező árú és rugalmas külföldi utazási lehetőségeket, személyszállítási kínálatukat pedig mindenkor az utazási igényeknek megfelelően alakítják. Megtudtuk, az ezer kilométernél nagyobb távolságra közlekedő járatok esetében partnerekkel dolgoznak, a londoni járatuk is egy partnercég közreműködésével jöhetett létre.

„Az új járatunk Eperjesről (Presov) indul, Kassa érintésével Budapesten, majd Pozsonyon és Bécsen keresztül éri el végső állomását, Londont. Mivel az útvonal Miskolc érintésével került kialakításra, így a jelenlegi, illetve jövőbeni utasaink érdekében hoztuk meg döntésünket, miszerint a környéken lakóknak ne kelljen Budapestre utazniuk ahhoz, hogy fel tudjanak szállni a Londonba tartó autóbuszunkra” – írták.

A járat egyébként március elsejétől közlekedik, a jegy ára – csak oda – 9900 forint, oda-vissza pedig 18 900 forint. A menetrend szerint hétfőn, szerdán, pénteken indul Londonba, és több mint egy nap alatt ér célba.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában