Helyi közélet

2016.05.08. 15:31

Lenni BMX-világbajnok, menni lassan Amerika

Sátoraljaújhely - Az újhelyi bringások az Edvin Marton által „producerelt” műsorban lépnek fel a tengeren­túlon.

Sátoraljaújhely - Az újhelyi bringások az Edvin Marton által „producerelt” műsorban lépnek fel a tengeren­túlon.

Jártak már számtalan országban, és mutatták be tudásukat a közönségnek, s persze ugyanígy Magyarországon is elvitték több helyre a BMX-sport, ezen belül városuk, Sátoraljaújhely jó hírét. Pásztor Gábor, illetve Katona Dénes egyaránt világbajnoknak mondhatja magát ebben a szakágban, hiszen előbbi 2000-ben Kölnben, míg utóbbi 2005-ben Prágában nyert flatland-vb-címet.

– Itthon szerveznek, szervezgetnek versenyeket, Dénes két profi kategóriát nyert meg tavaly két helyszínen, Komáromban és Homokbödögén – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Pásztor Gábor. – Biztosan kevés ember hallott még erről a kisközségről, amely Pápa közelében található, és van egy srác, aki helyben a szívén viseli ezt a sportágat. Ezenkívül Dénes három alkalommal volt díjazva a legjobb trükk számban, ezen a két versenyen, továbbá Budapesten.

Négy-öt perces

No de: a fiúk most nem a Dunántúlra, hanem kicsit messzebbre, az Egyesült Államokba utaznak, ahol…

– Rochesterben fogunk fellépni május 7-én egy jótékonysági rendezvény keretében – árulta el mindezt Pásztor Gábor. – Többen is megyünk Magyarországról, ennek az egész műsornak a neves hegedűművész, Edvin Marton a producere. A show három részből áll majd, nyitányból, a főműsorból és a fináléból, a középső részben mindenkinek lesz egy négy-öt perces blokkja, az egész nagyjából háromnegyed óráig tart majd.

Adódott a kérdés, hogy miként kapták meg ezt a lehetőséget.

– Nagyon jó a kapcsolatunk Szénási Zoltán breaktáncossal, harcművésszel, akivel már számos alkalommal léptünk fel a nyíregyházi Vidor Fesztiválon – mondta Pásztor Gábor. – Lényegében ő, ők ajánlottak be bennünket Edvin ügynökénél, aki a szóban forgó produkcióra keresett bicikliseket, táncosokat. Zoliék hitelesek a szakmában, akit ők javasolnak, azokat elfogadják, de természetesen kértek rólunk videóanyagot is, amit megnézve azt mondta Edvin, hogy tetszik neki.

Elfogadott érvek

Adott-e valamilyen instrukciókat Edvin Marton? – faggattuk erről is Pásztor Gábort.

– Természetesen voltak, vannak elvárásai, meglátásai – közölte az újhelyi kerekes. – Különböző az ízlésünk, különböző körökben mozgunk, például volt olyan kérése a ruhával kapcsolatban, amely után azt kellett mondanunk, hogy azt, abban a formában nem tudjuk bevállalni, mert hátráltat, akadályoz bennünket a trükkök végrehajtásában. Rugalmas volt, elfogadta az érveinket, megcsináltuk a módosítást, egy indiánszerű jelmezben leszünk, a produkciónk hasonlít a brazilos karneváli hangulatra. Heteket próbáltunk a többiekkel együtt, reméljük, hogy minden rendben lesz. Annyira nem állnak távol tőlünk az ilyen és ehhez hasonló bemutatók, többek között voltunk már Náray Tamás haj­show-ján is.

- ÉM-MI -


Freestyle Demo Team

Amint azt Pásztor Gábor szintén megosztotta lapunkkal. Hárman, a szintén újhelyi Belföldi István triálossal létrehoztak egy közös műsort mint Freestyle Demo Team, közös videójuk a legnagyobb közösségi oldalon is megtalálható. „Úgy látjuk, az emberek szeretik a látványos dolgokat, itthon és külföldön is, nem véletlen az sem, hogy Dénes nyáron egy angliai szórakoztatóparkban fog fellépni” – nyilatkozta Pásztor Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában