Helyi közélet

2016.05.31. 11:48

Jelentős bővítés Halmajon

Halmaj - 160 négyzetméterrel bővül őszre a helyi tésztakészítő üzem, amely mindenben megfelel majd az előírásoknak.

Halmaj - 160 négyzetméterrel bővül őszre a helyi tésztakészítő üzem, amely mindenben megfelel majd az előírásoknak.

A tésztakészítő és zöldségfeldolgozó kisüzemünket bővítjük a közfoglalkoztatási program keretében. Ez az üzem lassan 4 éve működik a helyiek és a környékbeliek legnagyobb örömére, azonban nem teljes mértékben felelt meg azoknak az előírásoknak, amelyek kötelezőek, amelyet meg kell teremteni, így a jelenlegi épületrészhez hozzáépítenek egy másik épületszárnyat.

Készen vannak a tervek

Ennek az anyagköltsége az előzetes kalkulációk szerint 10 millió forint, és helyi munkaerővel kívánják megvalósítani a Start Közfoglalkoztatási Program keretében.

– Készen vannak az engedélyezési tervek, rövidesen indul a beruházás. A tervek szerint az őszre reményeik szerint készen is lesz a felújított épület – jelentette ki Tóth József, a község polgármestere.

Az üzem 160 négyzetméterrel bővül majd: el lesz különítve benne a tésztakészítés, a tartósítás, a savanyítás és a lekvárfőzés teljes menete, mindenben a „hatósági megfelelésre” készen állva.

Halmaj saját beruházásában ez most a legjelentősebb, amit a helyiek maguk végeznek.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában