Helyi közélet

2016.05.17. 13:27

Családi koalíció

<em>A mi világunk sorsa nagyban függ a szuperhatalmak első emberétől. Számunkra nem mindegy, hogy ki lesz a leköszönő Obama utóda. Alulnézetből legfeljebb elvárásaink lehetnek, beleszólásunk aligha. Csupán reménykedhetünk, hogy az Egyesült Államok jövendő elnöke nem hegemónizálja tovább a világot</em>. <strong>Szántó István jegyzete</strong>.

A mi világunk sorsa nagyban függ a szuperhatalmak első emberétől. Számunkra nem mindegy, hogy ki lesz a leköszönő Obama utóda. Alulnézetből legfeljebb elvárásaink lehetnek, beleszólásunk aligha. Csupán reménykedhetünk, hogy az Egyesült Államok jövendő elnöke nem hegemónizálja tovább a világot. Szántó István jegyzete.

A kérdés: Hillary Clinton vagy a szókimondó milliárdos, a számunkra ismeretlen Donald Trump lesz-e jövőre a Fehér Ház főbérlője. Az utóbbi elég egzakt személyiség, szinte minden kampánygyűlésen képes olyat mondani, amivel felborzolja a kedélyeket. Hogy aztán egy hétig magyarázza, miként is gondolta, ami kicsúszott a száján. Számomra Hillary a befutó, a nagy esélyes. Talán azért, mert egy színes bőrű elnök után ideje, hogy egy nő vezesse a legnagyobb szuperhatalmat. Rossz nyelvek szerint Clinton elnöksége idején is Hillary viselte a nadrágot. Egyébként a Monica Lewinsky ügy kapcsán elhíresült exelnök így harmadszorra is beköltözhetne a Fehér Házba. A nagylelkű, megbocsátó felesége pedig bejelentette, még a kormányba is bevenné a férjét.

Amerika immár tényleg a korlátlan lehetőségek hazája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában