Helyi közélet

2016.05.04. 15:32

A nép pápája

<strong><em>Hét éve sakkozókkal jártam Rómában, ahol gondoltam egy merészet, és elmentem a Vatikánba. Az óriási téren több ezren lehettünk, a sor a Szent Péter-bazilikába tartott. Azt hittem, soha nem kerülök sorra, de a biztonsági ellen­őrzés meglepően gyorsan haladt, lévén kétszáz rendőr volt szolgálatban. Akkor még nem gondoltam, hogy maga a pápa szolgáltatja majd a szentmisét: XVI. Benedek volt a katolikus egyház feje, aki a széksorok között, tőlem mintegy két méterre vonult el kíséretével. Természetesen fotóztam, az ott készült képeim máig értékes kincset jelentenek számomra. </em>Kolodzey Tamás jegyzete.</strong>

Hét éve sakkozókkal jártam Rómában, ahol gondoltam egy merészet, és elmentem a Vatikánba. Az óriási téren több ezren lehettünk, a sor a Szent Péter-bazilikába tartott. Azt hittem, soha nem kerülök sorra, de a biztonsági ellen­őrzés meglepően gyorsan haladt, lévén kétszáz rendőr volt szolgálatban. Akkor még nem gondoltam, hogy maga a pápa szolgáltatja majd a szentmisét: XVI. Benedek volt a katolikus egyház feje, aki a széksorok között, tőlem mintegy két méterre vonult el kíséretével. Természetesen fotóztam, az ott készült képeim máig értékes kincset jelentenek számomra. Kolodzey Tamás jegyzete.

Vizitemet követően minden, Vatikánnal kapcsolatos hírt elolvasok, valamennyi televíziós beszámolót megnézek, és érdeklődéssel követem a már három éve szolgáló Ferenc pápa tevékenységét is. Az argentin nemzetiségű szentatya először azzal lopta be magát a szívembe, amikor a papnevelde menzáján beállt a sorba, és együtt ebédelt a jelenlévőkkel.

Azóta jó néhány tettével keltett csodálatot, két hete például migránsokat vitt magával az egyik görög szigetről, most pedig azzal írt történelmet, hogy engedélyt adott egy rocksztárnak a Sixtus-kápolnában tartandó koncertre.

Jorge Mario Bergogliót sokféleképpen hívják, a talán legtalálóbb elnevezést – a nép pápája – most a gitáros adta neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában