Helyi közélet

2016.05.13. 14:23

Interjú: Sugarloaf

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a Sugarloaf zenekar tagjai voltak, akik meséltek miskolci élményeikről és jövőbeli terveikről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a Sugarloaf zenekar tagjai voltak, akik meséltek miskolci élményeikről és jövőbeli terveikről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Nem először jártok Miskolcon, milyen élmények kötődnek a városhoz?

Sugarloaf: Húsz év alatt, mióta létezik a Sugarloaf zenekar, volt szerencsénk többször is Miskolcon fellépni, így nagyon kellemes emlékeink vannak a várossal kapcsolatban. Az "ősidőkben" még a Vian klubban voltak az első koncertek, aztán szinte mindenhol megfordultunk és zenéltünk, most pedig a MEN okozott ismét kellemes csalódást, ahol szintén nem először léptünk fel.

Béres Szabi: Picit visszatekintve, milyen volt az elmúlt egy év?

Sugarloaf: Sok-sok munkával telt az utóbbi egy évünk. Stúdióztunk, klipet forgattunk, és persze a koncertek is dübörögtek. Ezenkívül felvettünk egy 20-éves jubileumi albumot, amelynek az előkészületei többé-kevésbé megvannak, zeneileg már megvagyunk, és várhatóan ősszel meg is jelenik a korong. Egy feldolgozáslemez lesz egyébként, ahol a Sugarloaf eddigi számai közül választottunk ki tizenhárom dalt, amelyből tizenkét nótához hívtunk vendégelőadókat, akik egyenlőre legyenek még titok, hogy kik is valójában. Nemrég a "Mulató" c. zenénkhez is elkészült egy videó, amit már néhány hete láthat a nagyközönség. Visszatérve a jubileumi albumhoz, ott is tervezünk minden dalhoz egy-egy klipet leforgatni.

Béres Szabi: Az albumon résztvevő zenészeket mi alapján kértétek fel a közös munkára?

Sugarloaf: Van, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolunk évek óta, van, akivel mindig is szerettünk volna együtt dolgozni, és olyan is, akinek nagyon bírjuk a munkásságát, ezáltal egy nagyon érdekes párosítás lehet. Kb. így jött össze ez a line up.

Béres Szabi: Tervek?

Sugarloaf: Jelenleg az album és annak munkálatai tölti ki a legtöbb időnket. Hamarosan itt a nyár, egy újabb érzés sok bulival megspékelve, amit már nagyon várunk, év vége felé pedig ha minden igaz, a Győri Szimfonikus Zenekarral csinálunk egy közös koncertet, ami egy remek kihívás számunkra.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában