Helyi közélet

2016.05.16. 12:39

Illatos nyáriorgona

A most bemutatásra kerülő növényünk ideális választás lehet azoknak, akik viszonylag gyorsan szeretnék virágba borítani kertjük egy részét.

A most bemutatásra kerülő növényünk ideális választás lehet azoknak, akik viszonylag gyorsan szeretnék virágba borítani kertjük egy részét.

Az illatos nyáriorgona képes egy szezon alatt akár 1,5-2 métert is nőni. Népszerűségét főleg annak köszönheti, hogy akkor virágzik amikor a legtöbb cserje már elvirágzott. Virágzása júliustól októberig tart. Külön érdekessége, hogy imádják a pillangók, ez különösen napsütéses őszi napokon nyújt szép látványt. Kifejezetten napfény igényes, nagy, dús bokorrá fejlődik, ha tavasszal megfelelően metsszük vissza. Sok örömet szerezhet minden kertészkedőnek, mivel nevelése viszonylag egyszerű. Hosszú hajtásai végén hozza az akár 30 cm nagyságú fürtvirágzatát, amely számtalan apró virágból áll. Virágszínei igen változatosak létezik fehér, kékeslila, rózsaszín, bordós-lilás, kék, sötétlila, bíborpiros, narancssárga színű. Szoliterként is ültethető, de több fajtát egy csoportba ültetve látványos hatást érhetünk el.

Kifejezetten napfény és meleg igényes, árnyékban torzul az alakja. Talajra nem igényes, öntözést csak hosszú csapadék nélküli időszakban igényel. Lényeges kártevője nincs. Minden évben csak az új hajtások végén hoz virágot. Tavasszal az előző évben kihajtott vesszőket arasznyira vágjuk vissza. ha az elnyílt virágokat levágjuk szebb látványt nyújt növényünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában