Helyi közélet

2016.05.28. 11:58

Húsz éve jelen az „üvegpiacon”, ünnepeltek Mályiban

Mályi - Gépátadással ünnepelték a két évtizedes tevékenységet.

Mályi - Gépátadással ünnepelték a két évtizedes tevékenységet.

A családi vállalkozásban működő, fennállása 20. évfordulóját ünneplő Mályi-Glass Kft. hagyományos üvegtermékek kereskedelmével és különféle speciális hőszigetelt, biztonsági üvegszerkezetek előállításával áll megrendelői szolgálatára.

Mint megtudtuk, a cél az volt, hogy régiónkban meghonosítsák a legkorszerűbb üvegipari technológiákat, lépést tartsanak az üvegiparban bekövetkezett műszaki haladással, a korszerű építészet eszköztárával, és folyamatos új, kreatív megoldásokkal.

Csúcstechnológiával

A jeles jubileumot ünneplő tegnapi rendezvényen elhangzott: a Mályi-Glass a dinamikus fejlődés révén a régió legjelentősebb hőszigetelt üvegszerkezet gyártójává vált. Pásztor Sándor ügyvezető igazgató elmondta: „Cégünk a legfejlettebb üvegszerkezeteket kínálja partnereinek. A csúcstechnológiát képviselő termékeink mellett természetesen a hagyományos üvegszerkezetekre vonatkozó vevői igényeket is kielégítjük.”

Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes arról beszélt, hogy az ilyenfajta sikeres családi vállalkozások jelentik a fejlődő magyar gazdaság igazi húzóerejét.

Demeter Ervin megyei kormánymegbízott felidézte azt a társadalmi, gazdasági helyzetet, amelynek közepette megszületett – először egyéni vállalkozásként – a Mályi-Glass cég, és további sok húsz esztendőt kívánt a tulajdonos családnak.

Bihall Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a duális képzésről szólt, amelynek révén az ilyen termelő vállalkozások szakember-utánpótláshoz juthatnak.

Megtudtuk, a társaság gyártócsarnokában automatizált gépsoron gyártják a szigetelő üvegszerkezeteket. Lakossági és céges megrendelésre az üvegezési munkákat a helyszínen is elvégzik. Ez lehet sík-, domború, kopolit, vagy hőszigetelő üveg, vagy akár tükör beépítése, szerelése is.

A mályi telephelyükön az üvegek méretre vágását rövid határidővel vállalják sokféle katedrálüveg, többféle vastagságú síküveg, ragasztott biztonsági üveg, anyagában színezett és reflexiós üveg, normál és színes üveg bármelyikéből. Potenciális ügyfeleik számára szakszerű felmérést vállalnak mind nyílászárók, mind a belsőépítészeti elemek terén. A cég az üvegek helyszínre szállításáról is gondoskodik.

A küldetés

A Mályi-Glass Üvegkereskedelmi Kft. a normál és speciális üvegszerkezetek gyártása mellett nagy gondot fordít az igény szerinti műszaki tanácsadásra. Kollégáik energetikai, statikai, biztonságtechnikai és nem utolsósorban esztétikai elvárások meghatározásában igyekeznek segítséget nyújtani megrendelőiknek.

Cél, hogyha valakinek egyedi, speciális üvegszerkezetekre van szüksége, ha egy családi ház vagy irodaház, hotel, étterem belsőépítészeti kivitelezése során bármilyen típusú üvegre van szüksége, akkor legelőször a Mályi-Glass Kft. jusson eszébe.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában