Helyi közélet

2016.05.31. 11:09

Hatalmas siker volt Szikszón az Illés Klub

Szikszó - Szikszón tartotta kihelyezett klubnapját legutóbb a Miskolci Illés Klub, ahol Bródy János Kossuth-díjas előadóművész, a legendás Illés zenekar egykori gitárosa volt a vendég.

Szikszó - Szikszón tartotta kihelyezett klubnapját legutóbb a Miskolci Illés Klub, ahol Bródy János Kossuth-díjas előadóművész, a legendás Illés zenekar egykori gitárosa volt a vendég.

A zsúfolásig megtelt Inkubátorházban először a közelmúltban 70. születésnapját betöltő művészt köszöntötték. Füzesséri József, Szikszó polgármestere egy tortát és egy Macskássy Izolda-festményt ajándékozott a vendégnek, mely mi mást ábrázolhatott volna, mint sok-sok sárga rózsát.

Hosszú sor

– Sorra felcsendültek az ismert Bródy-dalok: Filléres emlékeim, Mama kérlek, Földvár felé félúton, Nyugger dal, Egy hétig tart egy szerelem, és természetesen a Ha én rózsa volnék… – mesélte az Észak-Magyarországnak Mező István klubvezető. – Ezt követően a Miskolci Illés Emlékzenekarral is előadott három dalt, közte a Sárikát, s a végén a közönség kórusban kérdezte, hogy: „Happy end nincs?”. Volt!

A szünetben hosszú sor kígyózott a színpad elé kihelyezett asztal előtt, s jó fél órát dedikált a vendég. Ki lemezeket, ki képeket hozott, de olyan is akadt, aki egy 1972-ben kapott autogram alá íratott ismét, negyvennégy év elteltével. De aki akart – mindenki akart – , még be is ülhetett az asztal mögé egy közös fénykép erejéig.

– A szünet után már a Miskolci Illés Emlékzenekar játszott, s igazi klubhangulathoz illően sokan táncoltak, és jól érezték magukat. Bródy János nemcsak az ajándékokat és a szép emlékeket vitte magával, hanem a „Mindig Veletek!” című újságot is, amit hetvenedik születésnapjára adott ki a Miskolci Illés Klub – tudtuk meg a mindig lelkes Mező Istvántól.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában