Helyi közélet

2016.05.02. 21:12

Hálózatépítésben minden szinten

Miskolc - Negyedszázada néhány fős csapattal indultak neki az akkori ismeretlennek.

Miskolc - Negyedszázada néhány fős csapattal indultak neki az akkori ismeretlennek.

Jó negyedszázaddal ezelőtt, a gazdasági rendszerváltás hajnalán döntött úgy három távközlésben járatos szakember – Ágoston László, Gerzsenyi Károly és Ötvös Barnabás –, hogy tudásukat, tapasztalataikat egybegyúrva közös vállalkozásba kezdenek. Gazdasági munkaközösséget alkotva, néhány fős csapattal indultak neki az akkori ismeretlennek. Munkájuk sikerét jelzi, hogy a miskolci TELVILL Kft. egy folyamatosan fejlődő, stabil vállalkozás ma is.

Alig győztük kielégíteni a megrendeléseket. Gerzsenyi Károly

Nem tört meg a lendület

„Cégünk tehát 1990-ben távközlési hálózatok tervezésével, kivitelezésével kezdte meg tevékenységét mint gazdasági munkaközösség. Ez volt tulajdonképpen a TELVILL Telekommunikációs és Villamos Hálózatokat Kivitelező Kft. születésnapja. A tevékenység folyamatos bővülése és a vállalkozás technikai fejlődése indokolttá tette, hogy 1992-től korlátolt felelősségű társasággá alakuljunk át” – mondta el Gerzsenyi Károly és Ötvös Barnabás. A közös munkálkodás során kialakult hármuk között egy – az egyéni képességeket, érdeklődési kört is figyelembe vevő – munkamegosztás is. Ágoston László látta el a társaság ügyvezetését, Ötvös Barnabás a termeléssel, a munkák szervezésével kezdett el foglalkozni, Gerzsenyi Károly pedig a műszaki vezetője lett a cégnek.

Azért csak kettejükkel tudtunk beszélgetni, mert a társaság ügyvezetését korábban ellátó Ágoston László a közelmúltban elhunyt. Az egyik „alapítóatya”, cégvezető elvesztése után sem tört meg a cég lendülete, hiszen az ügyvezetői teendőket már Ágoston László életében is Benke István látta el az utolsó időkben.

Hatalmas piaci igény

„A kilencvenes években egy igazi ipari forradalom zajlott le a távközlésben és ez rengeteg munkalehetőséget adott közös cégünknek. Lényegében alig győztük kielégíteni a megrendeléseket – magyarázta Gerzsenyi Károly. – Éppen azért is kellett az indulás után nagyon gyorsan a tevékenység bővítésén gondolkodni, hogy képesek legyünk eleget tenni a piac elvárásainak.”

„Volt olyan szolgáltatásunk már az elején, ami még az akkori óriáscégnek sem állt elegendő mennyiségben rendelkezésre. Például a vivő­frekvenciás kábelek méréséhez a Matáv is csak néhány darabbal rendelkezett – magyarázta Gerzsenyi Károly. – Az otthoni műhelyemben építettünk egy mérőautomatát – műszert –, és ettől az időtől ezzel végeztük a kábelméréseket, lényegesen lerövidítve a mérésre fordítandó időt. Aztán meg a világgal együtt haladva bővítettük tevékenységünket az optikai kábelekkel megvalósított föld alatti, valamint föld feletti távközlési hálózatok építésével is” – tette hozzá. Kevesen voltak felkészülve ezeknek a technológiáknak az alkalmazására.

Bővülő tevékenység

„A több lábon állás elvéhez tartozott az is, hogy 1996-ban megalakítottuk a villamoshálózat-építő és -szerelő részlegünket, mely évek óta eredményesen működik. Magunk képeztük ki az ehhez szükséges dolgozói állományt. Az is a megrendelőink minél teljesebb körű kiszolgálását szolgálta – utalt rá Ötvös Barnabás –, hogy 1999-ben megalakítottuk az infokommunikációs üzletágunkat, melynek folyamatos fejlesztését, tevékenységének bővítését tűztük ki célul. A telekommunikációs szolgáltatások igen széles körét biztosító digitális alközpontok, valamint adatkommunikációs hálózatok aktív és passzív eszközeinek telepítésével, építésével, üzembe helyezésével, szervizelésével állunk most is megrendelőink rendelkezésére” – magyarázták az alapítók. „A fokozatosan növekvő igényeknek megfelelően tevékenységi köreink folyamatos bővítésével mára az infokommunikációs üzletágunk az építőiparban fellelhető összes gyenge­áramú rendszer építésével foglalkozik.

Az ország területén önálló részlegeket, illetve építésvezetőségeket alakítottunk ki, melyek elsősorban Kelet-Magyarország és Budapest területén tevékenykednek. A magas szakmai és minőségi színvonalat, a munkát előkészítő és irányító kvalifikált szakmérnökök és technikusok garantálják.”

ÉM-SZB


A jövő útján

„Cégünk stratégiai céljai a meglévő piacaink megtartása, tevékenységeink bővítése a legújabb technológiák alkalmazásával. Munkáinkban túlsúlyba kell kerüljenek a magasabb hozzáadott értéket tartalmazó feladatok – foglalta össze Benke István ügyvezető. – Vállalkozásunk nagy gondot fordít – és lehetőséget is ad – munkatársaink szakmai továbbfejlődésére, amit az eddig az általunk kivitelezett változatos szakmai fela­datok is igazolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában