Helyi közélet

2016.05.16. 19:36

Ezer szín: szerelem, kíváncsiság, megvetés

Miskolc - Judit szerepében Komlósi Ildikó Kossuth-­díjas operaénekest láthatjuk, hallhatjuk.

Miskolc - Judit szerepében Komlósi Ildikó Kossuth-­díjas operaénekest láthatjuk, hallhatjuk.

A kékszakállú herceg várának Juditja Komlósi Ildikó lesz. Ő a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az operafesztiválon Juditot énekelni számára nem munka, hanem kitüntetés. Eddig 161-szer énekelte ezt a szerepet, 80-szor itthon. Örömmel tölti el, hogy a nagyvilágban szinte Bartók-nagykövetként léphet színpadra.

– Juditot ezer szín jellemzi, ott van benne a szerelem, a kíváncsiság, a gyengédség, de majdhogynem a megvetés is – sorolta.

Elárulta: M. Tóth Géza rendezővel még nem sokat dolgoztak együtt, de hamar kiderült, hogy közös hullámhosszon vannak. Csak egyet sajnál, hogy a Bartók-maratont nem Kesselyák Gergely vezényli.

Kesselyák Gergely magyarázatként hozzáfűzte: a próbákon ő dirigál majd, de az Ezrek operájának a „kezét nem tudja elengedni”, ami különleges helyszínen, különleges körülmények között játszódik majd. És az operafesztivál idején sok más feladata is lesz. A Bartók-maratont június 11-én Okszana Lyniv vezényli.

Kíváncsiak

Bartók zenéjét a Pannon Filharmonikusok játsszák a „maratonon”.

A zenekar igazgatója, Horváth Zsolt monumentális ötletnek és extravagáns produkciónak nevezte az elő­adást. Mint fogalmazott: a pécsi társulat nyitott, „szeret új szemmel” ránézni ismert alkotásokra, frissesség és innováció jellemzi. Kíváncsiak ők is, mi lehetett a rendezői szándék, hiszen sok lesz az újdonság.

– Minden évadunkban nagy hangsúlyt kapnak a Bartók-művek. Sok szállal kötődünk a zenei anyaghoz. Ami Miskolcon ránk vár, az igényli, hogy mindenkinek a saját, személyes ihletettségét megpiszkálja – fogalmazott az igazgató.

- ÉM-HE -​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában