Helyi közélet

2016.05.08. 16:02

„Egy kis vér nem ügy…”

Szikszó - Horváth Dávid Róbert, a Szikszó Boxing SE 13 éves versenyezője egy éve bunyózik és már diákolimpiát nyert.

Szikszó - Horváth Dávid Róbert, a Szikszó Boxing SE 13 éves versenyezője egy éve bunyózik és már diákolimpiát nyert.

Megnyertem a serdülő országos ökölvívó diákolimpiát az 52 kilogrammosok között – újságolta kérdésünkre a Szepsi Csombor Márton Gimnázium, Szakképző Iskola és Általános Iskola hetedikese. – Rengeteget edzettem, egy héten hat napot, csak vasárnap pihentem. A mezőny nehéz és kemény volt. Az első meccsem nem volt olyan jó, nem csak nekem, hanem az edzőmnek sem tetszett. Aztán szép lassan belemelegedtem.

Dávid arról is beszélt, hogy a bokszban a fizikum, az izomzat is fontos, a technikáról és a gyorsaságról nem is szólva.

– Majlát Gábor Tamás az edzőm, aki nagyon jó edző, és ő is bokszolt – árulta el. – A klubban változó, hogy mennyien vagyunk, mert előfordult, hogy tízen, tizenegyen is tréningezünk. Most egy május 22-ei budapesti versenyre készülünk.

Szeret bunyózni

Dávidot egyébként azzal, hogy megnyerte a diákolimpiát beválogatták a válogatott keretbe, ami elmondása szerint akkor lesz „száz százalék”, ha három hét múlva megnyeri azt a bizonyos fővárosi versenyt.

– Az edző és a szüleim is nagyon büszkék rám, és bizony számomra is nagy dolog lenne az, ha felvehetném a címeres mezt – jelentette ki a szikszói klub ifjú reménysége. – Anyukámék nem féltenek, tudják, hogy mivel jár a boksz. Sérülésem nem nagyon volt, edzésen eredt el az orrom vére. Nem ügy. Nagyon szeretek bokszolni, ameddig tudom, csinálom.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában