Helyi közélet

2016.05.25. 10:23

DVTK Stadion, Corvin utcai tűz, csikorgó villamos

Miskolc - A közgyűlési üléseken az előterjesztések megtárgyalása után nyílik lehetősége a képviselőknek a köz­érdekű bejelentések megtételére. Májusban többek között az alábbi bejelentések hangzottak el.

Miskolc - A közgyűlési üléseken az előterjesztések megtárgyalása után nyílik lehetősége a képviselőknek a köz­érdekű bejelentések megtételére. Májusban többek között az alábbi bejelentések hangzottak el.

Csikorog a villamos, jelezték a lakók a Hegyalja utcában. Úgy vélik, ha a jármű gyorsabban halad, akkor hangosabb. Minderről a terület képviselője, dr. Kovács László (Fidesz) beszélt. Ezenkívül azt is kérte, hogy az Alsó- és Felső-Majláth-i buszmegállókat fedje le a közlekedési vállalat.

Szécsényi Mariann (Fidesz) önkormányzati képviselő a Martin-kertvárosban lévő utak állapotát kifogásolta: sok a kátyú, és kérte, a városgazda javítsa ki ezeket az úthibákat.

– Vannak olyan nyugdíjasok, akik Miskolcért ledolgozták az életüket, most annyit kérnének, hogy az ivóvízellátást biztosítsa számukra az önkormányzat – mondta Jakab Péter (Jobbik) frakcióvezető . Korábban is jelezte a városnak ezt a problémát, amely Miskolctapolca egyik utcáját érinti, ami belterületben van. A frakcióvezető azt kérdezte, mikor kerül sor ennek a fejlesztésére.

Dr. Tompa Sándor (DK) önkormányzati képviselő a DVTK-stadionnal kapcsolatban kérdezett, többek között: rendeződtek-e már a tulajdonviszonyok, az ott lakók kitelepítésére van-e program, hogyan áll a Honvéd Papp József pálya bevonása, felújítása az MVSC számára?

A polgármester szerint a legtöbb kérdés a klubot érinti, kérte a képviselőt, tegye fel nekik. Azt is elmondta, a közbeszerzésben döntően benne vannak a válaszok. „Reméljük, tudjuk tartani azt a határidőt, hogy következő évben a DVTK már a saját stadionjában játsszon” – fogalmazott dr. Kriza Ákos.

Nagy-Korsa Judit (DK) azt kérdezte, kapnak-e a várostól támogatást, akiknek a lakása kiégett a Corvin utcán. Illetve a József Attila utca 45. szám alatti épületre – mivel eladó – a város tett-e ajánlatot? – kérdezte. (Erről az épületről lapunk többször is írt, hiszen felszámolás alá került, és a lakóknak ki kellett költözniük – A szerk.)

A tűzeset kapcsán kiderült, a hivatal munkatársai felvették a kapcsolatot az ott lakókkal, tájékoztatták őket az önkormányzati segítség lehetőségéről. A szociális rendelet szerint tudnak nekik támogatást, segítséget nyújtani – hangzott el.

A polgármester elmondta, a József Attila u. 45. szám alatti épületet nem szeretné megvenni a város.



Földesi Norbert (MSZP) önkormányzati képviselő azt jelezte, hogy a Szent Ferenc kórház melletti Gyöngyvirág utcában életveszélyes a kerékpáros közlekedés. Úgy véli, egy gömbtükör jó lenne a kereszteződésbe, de a bicikliseknek is lassabban kellene megközelíteni az átjárót. „Van-e bármilyen lehetősége a rendészetnek, rendőrségnek akcióra vagy lassító térelemek kihelyezésére? Mindkét felet féltem, az autóst és kerékpárost is” – sorolta.

A polgármester jelezte, írásban válaszolnak.

Dr. Simon Gábor (MSZP) frakcióvezető a miskolci utak rossz állapotáról beszélt: „Nem a kátyúzásra gondolok, hanem ennél nagyobb volumenű javításra lenne szükség. Ilyen a Görgey utca, a Kiss Ernő utca, az Andrássy út vagy a Martinkertváros és Szirma közötti szakasz, vagy a tapolcai út. Ezen több mint 500 darab hiba van, egymáson lévő foltok, útrepedések. Ezekre valamilyen felújítási programot kellene kitalálni. Javaslom, a következő közgyűlési ülésre készüljön erre egy átfogó anyag”.

A polgármester szerint jogos a felvetés, mint mondta, több útra a kiviteli terv is megvan. Ezek egy része a TOP-os pályázatok keretében újul meg, a többit a város gazdasági lehetőségeinek függvényében javítják – tette hozzá. A polgármester elmondta azt is, a tapolcai út fejlesztésére akkor kerül sor, amikor a fürdőberuházás lezárul.

Molnár Péter (KDNP) frakcióvezető jelezte, hogy a Vörösmarty utca és Corvin kereszteződésében este 8-kor átvált a lámpa sárgára, itt van ugyan STOP-tábla, de ennek ellenére sokszor balesetveszélyes a helyzet, ezért a képviselő úgy véli, indokolt lenne, hogy este 8 után is jelezzen a lámpa.

Molnár Péter arról is beszélt, amiről már beszámoltunk, nevezetesen, hogy a Vörösmarty–Király utca sarkán lévő boltnál gondot okoz az üresdoboz-­gyűjtő. „Sok hajléktalan jár oda piszkot, koszt hagyva maguk után. A rendészet tud erről a problémáról, foglalkoznak vele, de hathatósabb intézkedést kér, hogy a gyűjtő elkerülhessen onnan” – fogalmazott.


Miskolc - Szerdán tartották a májusi testületi ülést Miskolcon. A képviselők 14 napirendet tárgyaltak, köztük a városi rendőrség tavalyi munkájáról szóló beszámolót. Illetve azt a javaslatot, amely a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénybe vételéhez szükséges beépíthető ingatlanok értékesítéséről szól. A Borsod Online olvasói élőben követhették az ülést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában